Nicolae Ciucă, în ședința PNL: Nu vom accepta să rămânem la guvernare cu orice preț SURSE

Nicolae Ciucă, în ședința PNL: Nu vom accepta să rămânem la guvernare cu orice preț SURSE

Nicolae Ciucă le-ar fi spus liberalilor că trebuie reinstaurată corectitudinea politică însă PNL “nu va rămâne la guvernare cu orice preț”, au declarat surse politice pentru Adevărul.

Premierul Nicolae Ciucă îndeamnă la corectitudine politică FOTO Mediafax

Corectitudinea trebuie reinstaurată în politică. Iar cine va face acest lucru va avea numai de câștigat în ochii românilor. PNL va respecta Protocolul și rotativa la guvernare. Este și un moment bun de a ne pune în evidență calitățile pe care le avem, respectiv corectitudinea, seriozitatea, responsabilitatea etc. Cu toate acestea, nu vom accepta să rămânem la guvernare cu orice preț”, le-ar fi spus premierul liberalilor în ședința PNL de miercuri seară.

Stabilitate politică și administrativă

De asemenea, potrivit unor surse liberale, șeful formațiunii politice a subliniat că șansa PNL este să joace cartea politicii echilibrate.

„Într-o lume în curs de polarizare, România aparține astăzi lumii libere și prospere. Dar acest statut, nu ne pune la adăpost de amenințări. Suntem o țară de graniță a acestei lumi dezvoltate și în această calitate suntem supuși riscurilor destabilizării. De aceea, asigurarea stabilității politice și administrative este foarte importantă pentru perioada următoare”, le-a explicat Ciucă liberalilor în ședința de miercuri seară.

Potrivit actualului șef al Guvernului, acest lucru dă u rol important partidului pe scena politică, de a asigura stabilitate și echilibru. „De aici și rolul pe care îl avem ca partid pe scena politică. România are nevoie de politică matură și de o guvernare stabilă. Iar șansa PNL este să joace cartea politicii echilibrate”, le-ar fi transmis premierul Nicolae Ciucă liberalilor.

„Aș spune chiar mai mult, PNL trebuie să fie la guvernare ca o garanție împotriva oricăror derapaje, fie ele economice sau în politica externă”, a mai subliniat Ciucă, potrivit surselor liberale.

Rotativa guvernamentală. Ciolacu va prelua funcția de premier

În spațiul public, pe fondul schimbărilor care urmează să aibă loc odată cu rotativa guvernamentală, liderii politici ai Coaliției au lansat mai multe afirmații privind posibilitatea organizării anticipatelor, în locul schimbării conducerii Executivului în luna mai. UDMR s-a pronunțat pentru anticipate și fără existența unei crize politice, în timp ce PSD a plusat că s-ar ajunge la acest lucru doar dacă PNL nu vrea să cedeze funcția de premier, iar șeful statului nu ar accepta propunerea făcută de social-democrați.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”