Nicuşor Dan: A fost constituită o comisie de negociere pentru eşalonarea datoriei către familia Constanda

Nicuşor Dan: A fost constituită o comisie de negociere pentru eşalonarea datoriei către familia Constanda

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, transmite că a fost constituită o comisie de negociere, astfel încât să fie eşalonată datoria Municipalităţii către familia Constanda.

Precizările au fost făcute în contextul în care Consiliul General al Municipiului Bucureşti l-a împuternicit, luni, pe primarul Nicuşor Dan să negocieze termenii şi să semneze contractul de tranzacţie, eşalonare şi plată a debitului restant către compania Otokar, în urma livrării celor 400 de autobuze.

"Megaproblema cu familia Constanda este că avem de plătit şi acolo, prin hotărâre definitivă de instanţă, peste 400 de milioane de lei şi, la fel, familia Constanda poate să vină în orice moment să blocheze conturile primăriei şi, din nou, am constituit o comisie de negociere. Aştept ca această negociere să dureze câteva săptămâni bune, astfel încât să eşalonăm şi această datorie şi să stabilizăm, în sfârşit, ceea ce înseamnă finanţele publice locale", a precizat Nicuşor Dan, pentru B1Tv.

În ce priveşte datoria către Otokar, Nicuşor Dan a declarat că a fost "o decizie nechibzuită" a fostei administraţii să nu achite cele 400 de autobuze. El a mai precizat că datoria către Otokar va fi eşalonată pentru o perioadă de trei ani.

"A fost o decizie nechibzuită a fostei administraţii, care ştia că nu are bani. A cumpărat cele 400 de autobuze, pe care din anul 2019 nu le-a mai plătit. Au rămas de plată cam 170 de milioane de lei, care înseamnă cam o treime din suma totală. (...) În orice moment, din 2019 până acum, compania furnizoare putea să ceară blocarea conturilor primăriei, ceea ce înseamnă că primăria putea să plătească salarii şi nu mai putea să facă niciun fel de investiţie. Din fericire, am avut un dialog cu această companie şi azi, prin votul din Consiliul General, am votat o eşalonare pe 36 de luni a acestei datorii. Era cea mai mare datorie a noastră şi cel mai mare risc al Primăriei Municipiului Bucureşti, după familia Constanda", a spus el.

În august 2020, Primăria Municipiului Bucureşti a fost informată de către Trezorerie despre depunerea unui dosar de executare, creditor fiind Costică Constanda. Primarul general de la momentul respectiv, Gabriela Firea, declara că PMB trebuie să-i returneze lui Costică Constanda 115 milioane euro, ceea ce reprezenta 20% din bugetul anual al Capitalei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria