Nicușor Dan: USR susține ideea unui prim-ministru tehnocrat și după alegeri

Nicușor Dan: USR susține ideea unui prim-ministru tehnocrat și după alegeri

USR susține ideea unui prim-ministru tehnocrat și după alegeri, pentru că acesta are "avantajul" de a nu răspunde unor șefi politici, a declarat, luni, președintele partidului, Nicușor Dan.

"Este o nuanță aici, Guvern politic înseamnă miniștri politici, premierul poate să fie politic sau tehnocrat. Noi susținem ideea unui prim-ministru tehnocrat, pentru că el are avantajul de a nu răspunde unor șefi politici și de a nu răspunde unor interese din rândul partidelor politice așa cum am văzut până acum. Ne e teamă că un prim-ministru politic și un Guvern politic să ducă înapoi toți acești pași mici pe care Guvernul tehnocrat i-a făcut, depolitizarea unor funcții publice, transparența cheltuielilor", a spus Nicușor Dan, întrebat în legătură cu afirmația președintelui Klaus Iohannis potrivit căreia după alegeri nu se poate discuta de altceva decât de un Cabinet politic.

Vicepreședintele Uniunii Salvați România, Clotilde Armand, a declarat, la rândul său, că nu este de acord cu un Guvern politic după alegerile parlamentare deoarece România nu are nevoie de discuții inutile, ci de o viziune care este "dincolo de politică".

"Eu nu sunt deloc de acord cu părerea aceasta. Mi se pare că România are nevoie de o viziune, nu are nevoie de partizanism, de discuții inutile, avem nevoie de viziune transpartinică, o viziune care este dincolo de politică și această viziune să se concretizeze în masterplanuri și pe Educație și pe Sănătate, aceste planuri trebuie să fie dezbătute cu toți românii, toată lumea trebuie să știe foarte clar ce trebuie făcut, ce trebuie construit, să avem niște etape și să fie un acord la nivelul tuturor partidelor politice pentru a implementa aceste masterplanuri. Aceste masterplanuri trebuie elaborate de niște oameni care au o viziune și știu probleme tehnice și au viziune de ansamblu cum sunt anumiți miniștri actuali", a spus Armand.

O țară trebuie să aibă un Guvern politic, a declarat luni președintele Klaus Iohannis. "Discuția cu premier tehnocrat și premier politic... Eu pot să vă spun părerea mea foarte simplu și foarte clar: o țară trebuie să aibă un guvern politic. E simplu de tot", a spus președintele. Potrivit acestuia, Guvernul tehnocrat actual a fost o soluție "de criză", pe o perioadă limitată. "Eu cred că după alegeri nu putem să discutăm de altceva decât de un Guvern politic", a punctat șeful statului.

AGERPRES/(A — autor: Alina Novăceanu, editor: Claudia Stănescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, prima veste bună după o lungă perioadă: Situația paradoxală cu care se confruntă

2 VIDEO Lucrurile iau o turnură surprinzătoare în Rusia! Primii militari ruși luați prizonieri de gherila anti-Putin

3 Contraofensiva a început cu stângul? Ucraina ar fi atacat cu șase batalioane mecanizate și două batalioane de tancuri în sudul Donețkului / Rusia susțin…

4 Cum a devenit Austria fortăreața Rusiei în Europa / Amănunte greu de digerat despre o țară care s-a opus intrării României în Schengen

5 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală