Noi amănunte despre „Măcelul din Belgorod”/30 de soldați ruși ar fi fost uciși după ce locotenentul Lapin le-ar fi spus tadjicilor că „Allah e laș”

Noi amănunte despre „Măcelul din Belgorod”/30 de soldați ruși ar fi fost uciși după ce locotenentul Lapin le-ar fi spus tadjicilor că „Allah e laș”

Noi amănunte despre „Măcelul din Belgorod”/30 de soldați ruși ar fi fost uciși după ce locotenentul Lapin le-ar fi spus tadjicilor că „Allah e laș”.


ASTRA are noi informații despre împușcăturile în masă din Belgorod. - 30 de soldați ruși uciși - LT Andrei Lapin (dreapta în poză) a traversat soldații musulmani
numindu-l pe Allah laș - Atacatorii tadjici s-au plâns mai devreme că nu li se
permite să se roage la ore stabilite.

Informații inițiale

Un consilier al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că cei doi voluntari care au deschis focul asupra colegilor lor într-o bază militară rusă au comis atacul după o ceartă pe teme religioase, transmite The Guardian .

Cel puțin 11 persoane au fost ucise și 15 rănite în schimbul de focuri de armă de sâmbătă, la un poligon de antrenament militar din regiunea Belgorod, în sud-vestul Rusiei, a anunțat Ministerul rus al Apărării. Cei doi atacatori au fost împușcați mortal.

Reuters a relatat că Oleksii Arestovici, un consilier al lui Zelenski, a declarat într-un interviu pe YouTube că atacatorii erau din Tadjikistan, o națiune din Asia Centrală, și au deschis focul asupra celorlalți după o ceartă pe tema religiei.

Tadjikistanul este predominant musulman, în timp ce aproximativ jumătate dintre ruși urmează diferite ramuri ale creștinismului, în principal ortodoxia. Ministerul rus spusese că atacatorii proveneau dintr-o națiune din Comunitatea Statelor Independente, care grupează nouă foste republici sovietice, inclusiv Tadjikistanul.

Reuters nu a putut confirma imediat comentariile lui Arestovici, un comentator proeminent al războiului.

Site-ul de știri independent rusesc Sota Vision a declarat că atacul a avut loc în micul oraș Soloti, aproape de granița cu Ucraina și la aproximativ 105 km sud-est de Belgorod.

„În timpul unei sesiuni de antrenament cu arme de foc cu persoane care și-au exprimat în mod voluntar dorința de a participa la operațiunea militară specială [împotriva Ucrainei], teroriștii au deschis focul cu arme de calibru mic asupra personalului unității”, a susținut ministerul rus al Apărării.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”