Noi atacuri cu rachete asupra orașelor port din sudul Ucrainei. Cel puțin 20 de răniți, dar și morți după lovituri asupra unor clădiri rezidențiale VIDEO

Noi atacuri cu rachete asupra orașelor port din sudul Ucrainei. Cel puțin 20 de răniți, dar și morți după lovituri asupra unor clădiri rezidențiale VIDEO

Noi lovituri cu rachete rusești au fost lansate joi, peste noapte, asupra orașelor port de la Marea Neagră din sudul Ucrainei, Mikolaiv și Odesa. Cel puțin 20 de oameni au fost răniți, dar există și morți, după ce mai multe clădiri rezidențiale au fost parțial distruse sau au loc foc.

Clădire rezidențială în flăcări în Mikolaiv FOTO Twitter

Cel puțin 18 persoane au fost rănite în urma loviturilor cu rachete asupra orașului portuar Mikolaiv, a declarat guvernatorul regional Vitali Kim.

O clădire cu trei etaje a fost parțial distrusă și echipele de salvare intervin la fața locului. Au fost avariate locuințe și aproximativ 15 garaje. În prezent, sunt cunoscute 19 victime.

Guvernatorul regional a declarat că există și morți, dar nu a oferit informații în acest sens în mesajele ulterioare.

Cel puțin cinci blocuri au fost avariate (ferestre, uși, balcoane, tavane). În prezent, acestea sunt deconectate de la alimentarea cu energie electrică. O operațiune de căutare și salvare este în curs de desfășurare”, a scris pe Telegram primarul orașului Mikolaiv, Oleksandr Sienkevici.

„Odesa. Mikolaiv. Teroriștii ruși își continuă încercările de a distruge viața țării noastre. Din păcate, există răniți și morți... Condoleanțe familiilor și prietenilor! Dar statul malefic nu are rachete mai puternice decât voința noastră de a salva vieți, de a ne susține reciproc și de a învinge”, a transmis președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Odesa a fost lovită a treia noapte la rând.

Patru persoane au fost rănite, iar o altă persoană s-ar putea afla sub dărâmături, a declarat primarul orașului. Clădirea administrativă a fost distrusă, iar locuințe au fost avariate de unda exploziei. În regiune au fost lovite și depozite, a transmis postul public ucrainean Suspilne.

Tensiunile au escaladat în jurul porturilor de la Marea Neagră după ce Rusia s-a retras din acordul mediat de Turcia și ONU privind exportul cerealelor ucrainene, care permitea transportul în siguranță prin porturile de la Marea Neagră către restul lumii.

Ucraina a promis că va continua transporturile fără Rusia, dar joi Moscova a avertizat că navele care navighează spre porturile din Marea Neagră vor fi considerate potențiale ținte militare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat