Noi atacuri cu rachete posibil balistice asupra Kievului. Sirenele aeriene s-au auzit după explozii

Noi atacuri cu rachete posibil balistice asupra Kievului. Sirenele aeriene s-au auzit după explozii

Mai multe explozii au răsunat sâmbătă dimineaţa la Kiev, responsabili ucraineni anunțând că noi lovituri ale armatei ruse au țintit infrastructuri-cheie ale capitalei Ucrainei, informează AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.

Patru explozii s-au auzit sâmbătă dimineața la Kiev Foto Iuliia Mendel/Twitter

„Un atac cu rachetă asupra unor infrastructuri esenţiale" este în curs la Kiev, a anunţat un consilier al preşedinţiei ucrainene, Kirilo Timoşenko, pe Telegram.

Primarul oraşului, Vitali Kliciko, a raportat că explozii au avut loc în cartierul Dniprovski (est) şi le-a cerut locuitorilor "să rămână în adăposturi".

Serviciile administrative ale capitalei ucraineni au anunţat că una dintre infrastructurile oraşului a fost lovită.

Fragmente ale unei rachete au căzut în cartierul Golosiivski (vest), dar fără a face răniţi, a mai anunţat Vitali Kliciko.

Patru explozii s-au auzit sâmbătă dimineață în centrul Kievului care au fost urmate de sirene aeriene. Pentru prima dată de când Moscova a reluat loviturile asupra orașelor mari, inclusiv capitalei aceste alarme aeriene s-au auzit după ce au lovit rachetele, relatează The Guardian.

Vitali Kim, guvernatorul regional al regiunii sudice Nicolaev, a declarat că 17 bombardiere rusești Tupolev au decolat de la bazele lor aeriene. Declarația sa a venit la scurt timp după ce atacuri asupra Kiev și Harkov au lovit infrastructuri critice.

Aceasta vine în timp ce șeful regiunii Kiev, Oleksiy Kuleba, a declarat că 18 case au fost avariate și că un incendiu a fost izolat la o instalație de infrastructură critică.

Sâmbătă dimineață, două rachete S-300 au vizat infrastructura energetică din districtul Industrialniy din orașul Harkov, potrivit primarului acestuia, Igor Terehov, și șefului regiunii Harkov, Oleg Sinehubov. Autoritățile au declarat că pagubele sunt în curs de evaluare.

Sinehubov a anunțat că ar putea exista întreruperi de urgență ale energiei electrice ca urmare a atacului.

Maria Druțka, care lucrează în sectorul ucrainean al apărării a scris că atacul a fost cel mai probabil efectuat cu rachete balistice.

Pe Twitter circulă informația că atacurile asupra Kievului ar fi fost lansate din Belarus .

După o serie de eşecuri militare pe teren la finalul verii şi în toamnă, Kremlinul a schimbat tactica şi, în octombrie, a început să atace cu regularitate, folosind zeci de rachete şi de drone, transformatoarele şi centralele electrice din Ucraina. Companiile electrice ucrainene depun toate eforturile pentru a restabili cât mai repede reţeaua, în timp ce iarna se instalează tot mai mult în Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură de proporții la Rapid: Mircea Lucescu, contract pe 5 ani ca manager general

2 Cele mai noi date despre pensionarii din România

3 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

4 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

5 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”