Norvegienii, chemaţi să se abţină de la călătorii în perioada Paştelui, din cauza îngrijorărilor provocate de coronavirus

Norvegienii, chemaţi să se abţină de la călătorii în perioada Paştelui, din cauza îngrijorărilor provocate de coronavirus

Norvegienilor li se cere să se abţină de la călătorii în vacanţa de Paşte de luna viitoare - fie să renunţe la călătorii în ţară, fie să nu se întoarcă acasă din străinătate pentru a-şi vizita familiile - în lumina creşterii cazurilor de infectare cu coronavirus, informează agenţia germană de presă DPA.

''Numărul de infectări a crescut din nou în ultimele săptămâni, iar variantele mai contagioase ale virusului vor fi în curând predominante", a declarat prim-ministrul Erna Solberg marţi în parlament.

Aceasta a adăugat că aşteaptă să vadă care vor fi efectele restricţiilor mai severe impuse la nivel municipal, înainte de a emite noi reguli la nivel naţional.

În orice caz, măsuri precum interzicerea vânzării alcoolului, limitarea contactelor fizice şi învăţământul la distanţă sunt încă supuse atenţiei, a spus şefa guvernului.

Potrivit autorităţilor, capitala Oslo a fost în mod deosebit afectată, înregistrând marţi o dublare a numărului cazurilor de infectare faţă de săptămâna trecută.

În Norvegia au fost raportate până acum 76.000 de infectări şi 632 de decese legate de coronavirus. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

2 VIDEO Priviți cum au „evaporat” ucrainenii o armă rară a rușilor

3 Imagini cu patru francezi care pleacă dintr-un local din Cluj fără să plătească după ce consumaseră 6 ore

4 HARTĂ Priviți, rușii își consolidează pozițiile defensive pentru a se pregăti de o contraofensivă ucraineană!

5 VIDEO Beție popească / Unul a băut până a leșinat, al doilea a decis să se întoarcă de unde abia venise, în Ucraina