„Noua” Românie/Un penal, pensionar special/Cine conduce spitalul de oftalmologie din București, moșia Monicăi Pop, care l-a condus 25 de ani

„Noua” Românie/Un penal, pensionar special/Cine conduce spitalul de oftalmologie din București, moșia Monicăi Pop, care l-a condus 25 de ani

În decembrie 2019, la conducerea Spitalului de Urgențe Oftalmologice din București a fost instalat generalul în rezervă Marian Burcea, trimis în judecată de DNA.

Înaintea lui Burcea, spitalul a fost condus de Monica Pop timp de peste 25 de ani. Pop este acum o fermă opozantă a vaccinului anti-covid.

În decembrie 2019, generalul în rezervă Marin Burcea a fost singurul candidat la funcția de manager al spitalului și a câștigat cu nota 9,53. Proiectul său de management cuprinde, printre altele, o lungă definire a termenului SWOT, surprinzător de asemănătoare cu pagina de pe Wikipedia.

În iulie 2018, Burcea, fost președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție în dosarul decontărilor fictive, în care frauda este de peste 4,5 milioane de euro.

El fusese numit la șefia CNAS de guvernul Grindeanu, în 2017.

Fostul președinte al CNAS a fost trimis în judecată, sub control judiciar, pentru constituire a unui grup infracțional organizat, folosirea influenței, în exercițiul funcției de conducere din cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii de foloase necuvenite și abuz în serviciu.

În decembrie 2019, întrebat de ce candidează la șefia spitalului, deși este trimis în judecată, el a spus: “Și doamna Kovesi cu niște dosare penale - treaba dumneaei - a candidat ca procuror european“.

În martie 2020, dosarul decontărilor ilegale de la CNAS a trecut de camera preliminară, după mai bine de un an și jumătate. Judecătorul de la Curtea de Apel Bucureşti a decis că instanţa a fost corect sesizată şi probatoriul a fost legal administrat.

Potrivit ultimei declarații de avere, din ianuarie 2020, Burcea avea o pensie specială de circa 8.500 de lei pe lună, la care se adăugau salariile de la spital și de la universitatea de medicină din București, care-i mai aduceau, împreună, peste 14.000 de lei pe lună, dezvăluie Newsweek România .

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 VIDEO Una dintre cele mai spectaculoase imagini de pe frontul din Ucraina. Bineînțeles, rușii sunt la „primire”...

4 VIDEO Dialog între un soldat rus și unul ucrainean: „Ascultă, termină-mă” / „Nu suntem ca voi, nenorociților!”

5 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați