Noul ȘEF al ANAF a ajuns la SERVICIU! SURPRIZA lui Cioloș!

Noul ȘEF al ANAF a ajuns la SERVICIU! SURPRIZA lui Cioloș!

Dragoș Doroș, fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor în mandatul Guvernului Ungureanu și până în prezent director Servicii de Asistență Fiscală al KPMG România, a fost numit la conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), prin decizie a premierului Dacian Cioloș.Numirea confirmă informația transmisă în urmă cu o săptămână de Profit.ro. Doroș s-a și prezentat în această dimineață la serviciu.

Funcția de președinte ANAF era vacantă după ce Gelu Ștefan Diaconu a fost demis în urmă cu două săptămâni, fiind ocupată doar cu titlu interimar de către Daniel Diaconescu, director general al Direcției Generale de informații fiscale.

În urmă cu o săptămână, Profit.ro a anunțat în exclusivitate că postul de șef al ANAF i-a fost propus lui Dragoș Doroș, informație confirmată după cinci zile, într-un cadru informal, de către premierul Cioloș.

Dragoș Doroș a fost secretar de stat în Ministerul de Finanțe pentru doar două luni, în 2012, din cauza mandatului foarte scurt al Guvernului Ungureanu. Anterior, în perioada 2008-2010, a fost directorul Direcției Legislație Fiscală din minister.

Diaconu a fost demis de către premierul Dacian Cioloș de la conducerea ANAF după ce Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat că este cercetat într-un dosar de evaziune al deputaților Nicolae Păun și Mădălin Voicu.

ANAF, vazuta ca una dintre cele mai birocratice institutii, are nevoie de o reforma consistenta. Potrivit unui proiect de reforma a institutiei, in urmatorii ani s-ar putea sa avem un ANAF condus de un board de specialisti cu prestigiu recunoscut, dupa modelul Fiscului american.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!