„Nu vreau să par conspiraționistă, dar sunt prea multe lucruri în această pandemie care rămân inexplicabile”

„Nu vreau să par conspiraționistă, dar sunt prea multe lucruri în această pandemie care rămân inexplicabile”

Șefa laboratorului de microbiologie clinică și virusologie din Milano: Nu vreau să par conspiraționistă, dar sunt prea multe lucruri în această pandemie care rămân inexplicabile, precum relațiile OMS-China, originea virusului, contractele cu companiile de vaccinuri. Prea multe lucruri care nu se potrivesc.

Maria Rita Gismondo, directorul laboratorului de microbiologie clinică și virusologie de la Spitalul Sacco din Milano, lansează un val de critici devastatoare. Ea acuză clasa politică și guvernul pentru gestionarea prin „politica fricii” a pandemiei din Italia, mai ales că se anunță prelungirea stării de urgență, transmite Gazeta Românească din Italia .

Într-un interviu exploziv acordat „ Affari Italiani ” Maria Rita Gismondo acuză: „Guvernează gestionând consensul dintre o frică și alta. În următoarele săptămâni va exista o creștere a infecțiilor pentru că stă în caracterul sezonier al virusului”.

Gismondo continuă: „Dar internările ar trebui să rămână sub un anumit prag. Ar trebui să fie așa, altfel de ce ne-am vaccinat? De ce am închis și am folosit toate măsurile de izolare? Situația ar trebui să fie mai controlată. Nu mai e acceptabil să vorbim despre Anul Nou cu închideri! Cunoaștem virusul și știm cum să-l oprim. Am făcut tot ce ne-a fost cerut. Acum ar trebui să culegem roadele. Și folosim vaccinurile”.

„Există – subliniază virusologul Maria Rita Gismondo – absurdități cu adevărat de neînțeles. Nu vreau să par conspiraționistă, dar sunt prea multe lucruri în această pandemie care rămân inexplicabile, precum relațiile OMS-China, originea virusului, contractele cu companiile de vaccinuri. Prea multe lucruri care nu se potrivesc. Nu e o conspirație, dar, din păcate, când a venit pandemia, cineva a profitat de ea ca de o oportunitate”.

Guvernul Italie folosește politica fricii: „Ce cred colegii mei? Aceleași lucruri, dar nu au curajul să o explice pentru că astăzi există o mare teamă de a ieși din rând. Eu spun lucrurile pe care le gândesc. Aici au nevoie de yesmeni. Speranza le spune tuturor „trebuie să vă vaccinați cu a treia doză”. Eu zic că este corect să se facă vaccinarea, desigur, desigur, dar chiar nimeni care să-și permită o îndoială, câteva întrebări? Nu este posibil. Când nu ne mai putem permite să ne îndoim, ce facem? Înseamnă că ne-am marginalizat total de libertate și de noi înșine. Aceasta este problema și este foarte gravă. A venit societatea fricii. Mai întâi a fost frica de imigrant, acum frica de Covid, apoi va mai fi o teamă. Nu este o societate în care politica alege și planifică programe, dacă este bine sau greșit să ai mai multă sau mai puțină imigrație, un anumit tip de îngrijire medicală etc., sau care impune și programe în care crede, ci o societate în care există întotdeauna o teamă de învins”.

Gismondo face o referire și la problema autopsiilor neefectuate pe cadavre de decedați de Covid: „Această poveste este o rușine. Când există o patologie care nu poate fi definită exact, o autopsie ne poate oferi o lămurire. Vechiul meu profesor de anatomie patologică spunea: „numai din moarte putem înțelege viața”.”


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…