O candidată democrată la Casa Albă îşi întrerupe campania pentru a participa la ... exerciţii militare

O candidată democrată la Casa Albă îşi întrerupe campania pentru a participa la ... exerciţii militare

Candidata democrată la alegerile prezidenţiale din 2020 Tulsi Gabbard, rezervistă a armatei americane, a anunţat luni că îşi întrerupe campania pentru a participa la exerciţii militare în Indonezia timp de două săptămâni, o pauză rară în rândul pretendenţilor la Casa Albă, relatează AFP.

"Părăsesc campania pentru 15 zile pentru a-mi îmbrăca din nou uniforma militară şi a participa la o misiune de instruire comună în Indonezia", a explicat tânăra aleasă în Camera Reprezentanţilor pentru canalul CBS.

"Îmi place să-mi pot servi ţara în atâtea moduri diferite, inclusiv în calitate de militar", explică femeia aflată la comanda Gărzii naţionale în Hawai, care se bucură de circa 1% din intenţiile de vot în cadrul alegerilor primare democrate.

"Atunci când unii îmi spun 'nu este un moment bun pentru a întrerupe campania, nu poţi să scapi de asta?' ei bine, eu le răspund că nu ăsta este subiectul. Nu mă gândesc la impactul pe care acest lucru l-ar putea avea asupra campaniei. Mă grăbesc să-mi pot îndeplini datoria şi responsabilitatea", a adăugat ea.

Prima americană de origine samoană şi prima parlamentară de confesiune hinduistă care intră în Camera Reprezentanţilor, unde a fost aleasă din 2013, Tulsi Gabbard s-a oferit voluntară pentru a servi în Irak timp de un an, între 2004 şi 2005.

La 38 de ani, ea este printre candidaţii cei mai tineri la învestitura democrată în vederea alegerilor prezidenţiale americane din noiembrie 2020.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...