O criminală devenită scriitoare de romane polițiste a murit la 84 de ani. Povestea fascinantă a lui Anne Perry

O criminală devenită scriitoare de romane polițiste a murit la 84 de ani. Povestea fascinantă a lui Anne Perry

Avea 15 ani când a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru că a omorât-o în bătaie pe mama prietenei sale. Anne Perry a devenit, apoi, scriitoare de romane polițiste.

Anne Perry FOTO: Fb/Anne Perry

Anne Perry a murit joi într-un spital din Los Angeles, a confirmat agentul ei. Ea era într-o stare gravă de câteva luni, după ce a suferit un atac de cord în decembrie.

Crima a avut loc în Christchurch, Noua Zeelandă, în 1954, și a fost pusă la cale de Perry și de prietena ei Pauline Parker, fiica victimei. Detaliile au fost descoperite ulterior în jurnalele găsite de poliție. Honorah Mary Parker a murit după ce a fost lovită cu o cărămidă de aproximativ 20 de ori, relatează BBC .

Cele două fete au mărturisit că au pus la cale crima în încercarea de a nu fi separate de decizia părinților lui Parker, în vârstă de 16 ani, care plănuiau să o trimită în străinătate.

Perry s-a născut în Blackheath, Londra, în octombrie 1938, și s-a mutat mai întâi în Bahamas, la vârsta de opt ani, înainte de a se stabili în Noua Zeelandă.

Ea a declarat că, în copilărie, a fost dată în plasament din cauza unei boli și, ca urmare, a lipsit mult de la școală. După ce a fost eliberată din închisoare, Perry a părăsit Noua Zeelandă pentru a se întoarce în Marea Britanie și a lucrat pentru scurt timp ca însoțitoare de bord.

Mai apoi, ea a devenit mormonă și s-a stabilit în Portmahomack, un mic sat scoțian. Primul ei roman, The Cater Street Hangman, a fost publicat în 1979. A continuat să scrie o serie de romane care s-au vândut în total în 25 de milioane de exemplare în întreaga lume.

Autoarea a fost sursa de inspirație pentru filmul „Heavenly Creatures”, realizat de Peter Jackson în 1994, în care a jucat Kate Winslet. În momentul în care Anne Perry a ucis-o în bătaie pe mama celei mai bune prietene, era cunoscută sub numele de Juliet Hulme, trecând mai târziu la numele Anne Perry ca pseudonim pentru cariera sa de scriitoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”