O femeie a aflat că are cancer după ce manichiurista a refuzat să-i facă unghiile

O femeie a aflat că are cancer după ce manichiurista a refuzat să-i facă unghiile

O manichiuristă din Scoția este lăudată fiindcă a observat o dungă subțire și maro sub unghia unei cliente, ceea ce a dus la diagnosticarea unui melanom, relatează NY Post.

Afecțiunea poate fi tratată atunci când este depistată la timp. Foto: Arhivă

Stacey Boss, în vârstă de 32 de ani, a afirmat că a ignorat pentru o vreme semnul de pe unghia degetului mare de la mâna dreaptă până când tehnicianul ei de unghii l-a descoperit în luna noiembrie a anului 2019 și a refuzat să-i facă manichiura, îndemnând-o să meargă la medic.

Am fost foarte confuză", a recunoscut Boss pentru Kennedy News. Inițial a crezut că este vorba de o vânătaie.

Mă obișnuisem cu ea și abia când cineva mi-a atras atenția a fost un moment șocant", a explicat ea.

Stacey Boss și-a vizitat medicul de familie înainte de a fi trimisă la un dermatolog, care a diagnosticat-o cu melanom al unghiei. Această afecțiune poate fi tratată atunci când este depistată la timp, conform Academiei Americane de Dermatologie, însă melanomul poate fi fatal dacă este diagnosticat prea târziu.

Melanomul unghiei se prezintă adesea, conform Academiei de Dermatologie, sub forma unei dungi de culoare maro, unei unghii crăpate sau o umflătură sub unghie, simptome pe care Boss a spus că le-a experimentat.

„A fost ca o dungă. Era ca și cum cineva îmi marcase unghia cu un marker permanent, de la cuticulă până sus", a afirmat Boss.

În luna martie, acesteia i-a fost îndepărtată unghia și o parte din os, fiind supusă unei biopsii a patului unghial.

Ea face mai multe teste pentru a se asigura că melanomul nu s-a răspândit în alte părți ale corpului, cum ar fi ganglionii limfatici.

De asemenea, Boss a descris îndepărtarea unghiei ca fiind o „ușurare”, recunoscând că a simțit că ceva nu era în regulă cu ea chiar înainte de a primi diagnosticul.

Tehnicianul de unghii mi-a salvat probabil viața, este bine pregătită și era foarte conștientă, mai mult decât mine", a afirmat Boss.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…