O femeie a fost salvată după ce a petrecut peste 100 de ore sub dărâmături, în Turcia VIDEO

O femeie a fost salvată după ce a petrecut peste 100 de ore sub dărâmături, în Turcia VIDEO

O femeie a fost salvată vineri în oraşul Kirikhan din Turcia de o echipă germană de intervenţie, după ce a petrecut mai mult de 100 de ore sub dărâmăturile unei clădiri devastate de seismele de luni, care au făcut peste 21.700 de victime, potrivit unui ONG.

"Echipa de salvare a avut nevoie de peste 50 de ore pentru a-şi face drum printre dărâmături şi a ajunge la această femeie", a anunţat pe Twitter ONG-ul german I.S.A.R. Germany.

Femeia de 40 de ani, al cărei prenume este Zeynep, a fost preluată imediat de medici, iar starea ei este stabilă, a precizat acelaşi ONG, scrie Agerpres.

Membrii echipei germane au dezvăluit că au reuşit să o hidrateze cu apă şi suc de fructe cu ajutorul unui furtun. Ei au menţinut contactul cu femeia prin intermediul unui mic puţ.

"Misiunea de salvare a fost foarte complicată, pentru că spaţiul era foarte strâmt", a declarat purtătorul de cuvânt al ONG-ului german, Stefan Geine, care a descris "o muncă la centimetru, realizată cu un ciocan hidraulic". "Femeia a rămas mult timp întinsă pe abdomen, foarte aproape de rude decedate", a adăugat el.

"Şi pentru noi, această intervenţie este unică", a mai spus Stefan Geine, membru al ONG-ului specializat mai ales în asistenţă acordată victimelor unor catastrofe naturale. "Niciodată până acum nu a fost păstrat un contact atât de îndelungat cu o persoană îngropată sub dărâmături".

Femeia a rezistat astfel dincolo de pragul de 72 de ore, considerat crucial în găsirea unor supravieţuitori sub dărâmături.

Peste 90% dintre supravieţuitorii seismelor sunt salvaţi în primele trei zile după producerea catastrofelor. A ceastă durată poate totuşi să varieze destul de mult în funcţie de condiţiile meteorologice, frecvenţa replicilor seismice şi rapiditatea cu care echipele de salvare ajung la faţa locului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă