O firmă din România a intrat în Cartea Recordurilor după ce a recoltat peste 400 tone de grâu în doar 8 ore

O firmă din România a intrat în Cartea Recordurilor după ce a recoltat peste 400 tone de grâu în doar 8 ore

Recordul mondial a fost realizat de firma AgroConcept, în Şindriliţa, Găneasa, judeţul Ilfov, la ferma Geo & Costi Agrostar, pe 4 iulie 2022, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation (Twin Rotor™) cu Heder MacDon Draper FD140 de 12,2 metri, manevrată de o echipă de 4 oameni, fiecare în ture de câte 2 ore. Utilajele de suport au fost două tractoare New Holland, un T8.410 şi un T7.315 HD, două remorci de transfer de 30 m³ şi trei camioane de capacitate mare pentru transportul cerealelor.

Cele 403,64 de tone de grâu din soiul Glosa au fost recoltate de pe o suprafaţă de 65,68 de hectare, cu o medie de recoltare de 50,45 de tone pe oră, 6,15 tone/hectar, şi un consum mediu de combustibil de 1,91 litri per tonă recoltată.

Un reprezentant Guinness World Records a certificat acest record mondial, despre care Florin Marin, Directorul Tehnic al AgroConcept (importatorul New Holland în România) spune că „dorinţa noastră a fost să dovedim performanţele unei combine ideale pentru fermele din România, ca şi capacitate şi caracteristici tehnice. Am vrut să facem asta în condiţii locale, familiare fermierilor români, pe un sol românesc şi cu o echipă AgroConcept”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu