O fotografie care a devenit virală pe internet: Un pește înotând într-o meduză

O fotografie care a devenit virală pe internet: Un pește înotând într-o meduză

Fotografia unui pește care înoată prins într-o meduză, în largul coastelor orientale ale Australiei, face furori pe internet unde a depășit 2 milioane de vizualizări, relatează joi AFP.

Sursa foto: (c) Tim Samuel / dailymail.co.uk

Fotograful Tim Samuel făcea baie îl localitatea turistică Byron Bay în decembrie în compania prietenei sale. Atunci au văzut peștișorul auriu prins în interiorul meduzei.

Peștișorul ale cărui culori erau perfect vizibile în corpul transparent al meduzei nu părea să se simtă în largul său. "Este prins ca într-o capcană dar în aceași timp controlează mișcările meduzei", a scris Tim Samuel pe Instagram.

Poza a fost postată luni pe @discoverocean iar de atunci, povestește fotograful, telefonul său sună fără încetare. "Sunt absolut copleșit de această atenție pe care i-o acordă întreaga lume", a spus el. "Atât eu cât și @franny.plumridge am știut că am dat peste ceva special, dar nu ne-am dat seama cât era de unic și de rar", a adăugat fotograful.

Unii internauți sunt de părere că peștele a fost înghițit de meduză, alții spun că i se vede coada în afara ei, ceea ce înseamnă că-i controlează mișcările meduzei.

Sursa foto: (c) Tim Samuel / dailymail.co.uk

William Gladstone, specialist în viața marină la Universitatea de tehnologie din Sydney, a confirmat raritatea fotografiei care a primit 2,3 milioane de vizualizări. El a explicat ziarului Sydney Morning Herald că a mai văzut raci de mici dimensiuni căutând protecție în interiorul meduzelor, dar niciodată așa ceva.

Tim Samuel a precizat că a stat pe gânduri dacă să elibereze sau nu "bietul" peștișor, însă până la urmă a decis "să lase natura să-și urmeze cursul".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...