O fotografie cu un băiețel care privește peste gardul metalic care separă Mexicul de SUA, amplasată la Tecate

O fotografie cu un băiețel care privește peste gardul metalic care separă Mexicul de SUA, amplasată la Tecate

Sfidând gărzile de la frontiera americană, un copil privește peste gardul metalic care separă Mexicul de Statele Unite la Tecate, în nord-vestul Mexicului. Este "Kikito", un băiețel de un an, a cărui fotografie gigantică a fost instalată de artistul francez JR la granița dintre cele două state, notează AFP.

Sursa foto: www.provincia.com.mx

"Ideea acestei lucrări s-a născut în urmă cu un an, atunci când am visat un copil care se uita peste frontieră", a povestit artistul, ale cărui colaje spectaculoase se inserează în spațiul public.

Pentru a-și realiza proiectul, JR s-a întâlnit cu artiști din Tecate și din orașul vecin Tijuana.

Fără a beneficia de ajutorul autorităților, artistul s-a bazat doar pe colaborarea cu locuitorii acestui stat mexican care se învecinează cu California.

Confruntat cu interdicția de a-și plasa fotografia pe gardul metalic amplasat de autoritățile americane, JR a instalat-o pe terenul unei familii modeste, care a fost de acord și ca cel mai tânăr membru al familiei să servească drept model pentru fotografia în alb și negru.

Copilul se numește David Enrique și este poreclit "Kikito, iar în imagine "Kikito" poate fi văzut privind curios spre partea cealaltă a gardului.

Instalarea, care a durat trei luni, a fost finalizată imediat după anularea de către președintele american Donald Trump a programului Daca care proteja circa 800.000 de tineri fără acte care au ajuns în Statele Unite în timpul copilăriei, dintre care o mare majoritate mexicani.

"Nu am știut că programul Daca va fi anulat de Statele Unite", a declarat artistul.

JR, care și-a început cariera desenând graffiti la Paris, a expus anterior portrete uriașe ale palestinienilor și israelienilor pe zidul din Gaza.

Artistul a devenit însă cunoscut datorită colajelor sale fotografice, de mărimi impresionante, expuse în favelele din Rio, la Shanghai, New York sau în Nepal.

Timp de o lună, "Kikito" va urmări cu atenție ce se întâmplă de cealaltă parte a frontierei, la vecinul său nordic.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...