O grevă spontană a provocat probleme grave pe aeroportul din Amsterdam

O grevă spontană a provocat probleme grave pe aeroportul din Amsterdam

Greva spontană a lucrătorilor de la sol ai companiei KLM a dus sâmbătă la numeroase anulări de zboruri pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, relatează dpa şi Reuters.

Aeroportul le-a cerut călătorilor să nu meargă la aeroport înainte de ora locală 15.00 (13.00 GMT), din motive de securitate, întrucât terminalul este supraaglomerat.

Călătorii au format cozi mari la ghişeele de check-in şi la controlul de securitate, în timp ce călătorii ale căror zboruri au fost anulate au aglomerat gările, sperând să se poată deplasa cu trenurile spre destinaţii din Germania sau Franţa.

Poliţia a închis ieşirile de pe autostradă spre aeroport sâmbătă după-amiază, în condiţiile în care cozile de la porţile de îmbarcare ieşeau din clădirea aeroportului, notează Reuters.

Circa 150 de angajaţi ai KLM care se ocupă de gestionarea bagajelor sunt în grevă, dar acţiunea lor nu este coordonată cu sindicatele, relatează agenţia naţională ANP.

Directorul operaţional al KLM este în negocieri cu lucrătorii în grevă. Compania aeriană olandeză recunoaşte probleme precum orarul încărcat de muncă şi personalul insuficient şi susţine că face tot ce poate pentru a identifica o soluţie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență