O icoană brâncovenească de secol XVII, vândută la 10.000 de euro

O icoană brâncovenească de secol XVII, vândută la 10.000 de euro

O icoană brâncovenească pe lemn de secol XVII reprezentându-i pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel a fost adjudecată, joi seara, la prețul de 10.000 de euro, la licitația Artmark organizată în Capitală.

Sursa foto: artmark.ro

La sesiunea "Imagini ale sacrului" tot la 10.000 de euro a fost cumpărată și o icoană veneto-cretană "Maica Domnului cu pruncul, între Sfântul Ioan Botezătorul și Sfânta Ecaterina din Alexandria" de secolul XVI.

Între loturile adjudecate la prețuri ridicate s-au mai numărat tripticul "Nașterea Domnului" de atelier german de la începutul secolului al XVI-lea, la 4.500 de euro; porți împărătești cioplite, decorate cu stema Țării Românești, (probabil ctitorie cantacuzină, cca. 1700 — 1750), la 5.000 de euro; o icoană din argint "Sfântul Ioan Botezătorul", atelier românesc, datată 1875, la 4.000 de euro; o icoană pe lemn "Maica Domnului cu Pruncul", zugrav Nistor de la Feleac (atelier maramureșean, datată 1798), la 3.250 de euro; icoana "Sfântul Nicolae făcătorul de minuni" (Rusia) de secol XIX, la 2.500 de euro.

Tot joi seara, Artmark a organizat licitația unei colecții suprarealiste cu lucrări semnate de Jules Perahim, Paul Ackerman și Harry Guttman.

Între cele cele mai bine vândute lucrări la această sesiune s-au numărat "Peisaj citadin" și "Ierusalim" de Harry Guttman, la 4.500 de euro, respectiv 2.000 de euro.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Comparați-i cu polițiștii noștri! Frate, filmele americane sunt pistol cu apă pe lângă ce fac băieții ăș…

2 Du-te, bă, în mă-ta! / Șerban Nicolae anunță că demisionează din PSD și se compară cu Hagi!

3 Stimaţi politicieni, vă spun eu de ce nu putem fabrica în ţară, „în plină pandemie”, medicamentele care ne tre…

4 Bocete în PSD din cauza listelor la alegeri. Şerban Nicolae, Liviu Pop şi Pleşoianu pleacă din partid trântind…

5 VIDEO PNL a aruncat în aer negocierile cu USR la Timiș. Liberalii s-au răzgândit cu 5 minute înainte de a ieși…