O jihadistă americană, fostă şefă a unui batalion al Stat Islamic, a fost condamnată la 20 de ani de închisoare

O jihadistă americană, fostă şefă a unui batalion al Stat Islamic, a fost condamnată la 20 de ani de închisoare

O jihadistă americană, care a fost una dintre puţinele conducătoare ale unui batalion feminin al grupării jihadiste Stat Islamic (SI), a fost condamnată marţi la 20 de ani de închisoare, relatează AFP.

Allison Fluke-Ekren a fost conducătoare ale unui batalion feminin al grupării jihadiste Stat Islamic

Allison Fluke-Ekren, o mamă de 42 de ani supranumită „Oum Mohammed al-Amiriki“, a pledat vinovată în iunie la acuzaţia că „a sprijinit material o întreprindere teroristă".

În cadrul unei audieri organizate pentru a i se stabili pedeapsa, într-un tribunal din Alexandria, ea i-a cerut judecătorului federal Leonie Brinkema să dea dovadă de „compasiune" şi să o condamne numai la doi ani de închisoare.

Îmi regret profund faptele", a spus ea.

Însă procurorul Raj Parekh a subliniat că ea „a devenit efectiv o împărăteasă a SI". Ea „a spălat pe creier tinere, pe care le-a antrenat să ucidă", a adăugat el, precizând de asemenea că ea i-a făcut să sufere şi pe copiii săi.

Una dintre fetele sale, pe care ea a forţat-o „să se căsătorească" cu un luptător al SI când nu avea decât 13 ani, a explicat că mama sa era motivată de „o dorinţă de control şi de putere".

„Vreau ca oamenii să ştie ce tip de persoană este ea", a adăugat Leyla Ekren.

Între 2012 şi 2019, Allison Fluke-Ekren a susţinut organizaţii jihadiste în Libia, Irak şi Siria, unde a furnizat un antrenament militar unui număr de peste 100 de femei. În iunie, ea a recunoscut că le-a învăţat pe tinere, dintre care unele nu aveau decât 10 sau 11 ani, cum să folosească arme de atac sau centuri explozive.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...