O jurnalistă a fost bruscată în plină stradă de avocata fostului director al OTP Bank România VIDEO

O jurnalistă a fost bruscată în plină stradă de avocata fostului director al OTP Bank România VIDEO

O jurnalistă de la „Gândul” a fost bruscată vineri la prânz, în apropierea sediului Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Poliției Capitalei, după audierea fostului șef al OTP Bank România, Laszlo Diosi.

Jurnalista Mădălina Prundea a fost bruscată de către Teodora Ninof, avocata fostului șef OTP Bank, după ce i-a pus mai multe întrebări lui Diosi în timp ce se deplasa către mașină.

În imaginile postate de Gândul.ro. se observă momentul când avocată a bruscat-o pe jurnalistă, iar mai apoi își continuă nestingherită mersul prin parcarea de la Casa Presei Libere, alături de clientul ei, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Potrivit sursei citate, ziarista s-ar fi ales cu nasul spart, iar microfonul pe care îl ținea mână i-a fost proiectat în dinți.

FOTO: Captură Video/ Gândul.ro

Agresoarea Teodora Ninof, o apropiată a lui Laszlo Diosi, potrivit surselor Gândul, a lucrat, timp de 14 ani, conform propriului CV, în OTP Bank România . Astfel, din 2005 până în 2007 a fost consilier juridic, iar, în perioada 2007 – 2016 a fost directoarea Direcției Juridice, pentru ca, din 2016 până în 2019 să ocupe chiar funcția de manager.

În prezent, Teodora Ninof este asociat senior la Cabinetul de Avocatură TAMC.

Laszlo Diosi, director general al OTP Bank România timp de aproximativ un deceniu, a ajuns, vineri, în fața polițiștilor de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice (SICE), unde a fost audiat timp de mai multe ore.

Audierile vin după ce fostul șef al OTP Bank România a fost în centrul unei serii de scandaluri în mandatul său la conducerea OPT Bank România, încheiat în anul 2019.

Este vorba de mii de litigii, multe clasificate eronat cu risc scăzut, împrumuturi externalizate în condiții ilegale și provizioane subdimensionate pentru credite de zeci de milioane de euro, dar și încasarea de comisioane și dobânzi cu încălcarea legislației sau mii de fraude anuale descoperite cu întârziere și dosare penale pentru spălare de bani în relația cu oligarhi ruși.

Sunt nereguli cuprinse în rapoarte de supraveghere realizate de către funcționarii Băncii Naționale a României în urma mai multor inspecții derulate la OTP Bank România, sucursala locală a celei mai mari bănci din Ungaria.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”