O nouă intoxicare rusească?/Un grup de aproximativ 50 de sabotori ucraineni „a intrat pe teritoriul rusesc”, se aud explozii /Tass: Există morți și răniți

O nouă intoxicare rusească?/Un grup de aproximativ 50 de sabotori ucraineni „a intrat pe teritoriul rusesc”, se aud explozii /Tass: Există morți și răniți

Agențiile de presă ale Moscovei, dar și alte mari publicații rusești scriu că un „grup de sabotori” ucraineni s-a infiltrat în regiunea rusă Briansk și a luat ostatici, iar forțele FSB, Rosgvardia și ale armatei au intrat în luptă cu „sabotorii”. De precizat că pe agențiile de presă ale Kremlinului, dar și în alte ziare, aceasta este principala știre.

Operațiune a forțelor FSB și RosgvardiaFoto: Evgeny Biyatov / Sputnik / Profimedia

13:12Vladimir Putin și-a anulat o vizita pe care trebuia să o facă în Stavropol „din cauza situației din regiunea Briansk”, a declarat Dmitri Peskov, potrivit RIA Novosti.

12:57Mihailo Podolyak, un consilier important al lui Zelenski, a spus că „povestea” este vorba de o provocare a Moscovei.

„Povestea despre grupul de sabotaj ucrainean din Federația Rusă este o provocare deliberată clasică. Federația Rusă vrea să își sperie poporul pentru a justifica atacul asupra unei alte țări și sărăcia tot mai mare după un an de război. Miscarea partizanilor din Rusia devine din ce în ce mai puternică și mai agresivă. Temeți-vă de partizanii voștri...”, a scris Podolyak pe Twitter.

12:51Kremlinul a transmis că se iau măsuri pentru a distruge „teroriștii ucraineni" care au organizat atacul transfrontalier. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Vladimir Putin primește informări regulate de la agențiile de securitate și de la ministrul apărării, Serghei Șoigu, cu privire la această situație.

Peskov a negat informațiile potrivit cărora Putin ar intenționa să organizeze joi o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate

12:46Pe Telegram și Twitter a apărut un clip video al unui „Corp de Voluntari Ruși” ce susțin că sunt în spatele atacului. Mai mulți utilizatori Twitter au remarcat că acest clip cu doi bărbați în echipament imaculat este cel puțin bizar și ar putea indica o operațiune sub steag fals a Rusiei.

12:34TASS mai scrie, citând o sursă din rândul forțelor de ordine, că sabotorii au atacat atât Lyubechan, cât și Sushany, localități aflate la circa 15 km în linie dreaptă. Este vorba despre câteva zeci de persoane înarmate, a spus sursa.

11:51Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), a transmis că, împreună cu forțe ale ministerului rus al apărării, „ia măsuri pentru a-i anihila pe naționaliștii ucraineni înarmați care au încălcat frontiera de stat în districtul Klimovskiy din regiunea Briansk".

Principala știre a presei Kremlinului: Zeci de sabotori ucraineni au atacat două localități din Rusia

„Un grup de sabotori ucraineni s-a infiltrat în două sate, luând ostatici localnici într-unul dintre ele. Soldații din Rosgvardia au intrat în luptă cu militanții", a afirmat TASS, citând o sursă anonimă din cadrul serviciilor de securitate rusești.

Citând serviciile locale de urgență, agenția de știri RIA a scris că mai multe persoane au fost luate ostatice într-un magazin din satul Lubechanye, la mai puțin de un kilometru de granița Rusiei cu Ucraina.

Anterior, un oficial regional rus declarase că un „grup de sabotaj" ucrainean a împușcat și ucis o persoană după ce a trecut în Rusia din Ucraina.

„Astăzi, un grup ucrainean de sabotaj și recunoaștere a pătruns în districtul Klimovsky, în satul Lubechanye. Sabotorii au tras asupra unei mașini în mișcare. În urma atacului, un locuitor a fost ucis și un copil de zece ani a fost rănit", a scris guvernatorul din Briansk, Alexander Bogomaz, pe canalul său de Telegram.

El a adăugat că forțele armate ucrainene au lansat, de asemenea, un atac cu drone și au tras obuze de artilerie asupra altor zone din apropierea graniței.

(foto articol: © Elenarostunova | Dreamstime.com )

UPDATE Ora 12:03 Agenția rusă de presă Interfax afirmă, citând martori oculari, că „sabotorii” ar fi luat ostatici doi adulți și doi copii la ora 10:15, în satul Sushany.

Guvernatorul regiunii Briansk, Alexander Bogomaz, a afirmat că, în urma atacării unei mașini, un locuitor din zonă a fost ucis, iar un copil de zece ani a fost rănit.

UPDATE Un purtător de cuvânt al forțelor armate ucrainene din Odesa sugerează însă că „sabotorii” ucraineni ar putea fi de fapt membri ai grupării de mercenari Wagner care ar fi evadat din tabăra de antrenament locală.

  • UPDATE 11:51 Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), a transmis că, împreună cu forțe ale ministerului rus al apărării, „ia măsuri pentru a-i anihila pe naționaliștii ucraineni înarmați care au încălcat frontiera de stat în districtul Klimovskiy din regiunea Briansk".

Agenția rusă de știri TASS spune că agențiile de aplicare a legii raportează o confruntare cu sabotorii ucraineni și afirmă că există morți și răniți printre locuitorii din zonă.

Agențiile de presă rusești relatează că grupul ucrainean, format din aproximativ 50 de membri, a capturat locuitori din satul Sushany, fiind auzite explozii și focuri de armă.

Agenția de știri RIA afirmă că ostatici sunt, de asemenea, reținuți în satul Liubechan.

O stație electrică și o benzinărie au fost aruncate în aer în Sushany, potrivit Baza.

„Un grup de recunoaștere și sabotaj a pătruns din Ucraina în raionul Klimovski, în satul Liubechan … Forțele armate ale Federației Ruse iau toate măsurile necesare pentru a elimina grupul de sabotaj”, a declarat guvernatorul regiunii Briansk, Alexander Bogomaz, citat de AFP.

Vom reveni cu informații


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...