O opozantă siriană și fiica sa, găsite moarte la Istanbul

O opozantă siriană și fiica sa, găsite moarte la Istanbul

O militantă siriană din opoziție și fiica sa jurnalistă au fost găsite moarte în apartamentul lor la Istanbul, la prima vedere fiind vorba despre un dublu asasinat, a relatat vineri agenția de presă turcă Dogan, citată de AFP.

Sursa foto: www.superhaber.tv

Corpurile neînsuflețite ale lui Aroubeh Barakat, în vârsta de 60 de ani, și fiicei sale Halla Barakat, în vârsta de 22 de ani, au fost găsite joi seara de poliție, care a fost alertată de rude neliniștite că nu reușesc să le contacteze pe cele două femei.

Potrivit agenției Dogan, vecini ai celor două femei, care locuiau în cartierul Uskudar, pe țărmul asiatic al Istanbulului, au afirmat că victimele aveau gâtul tăiat.

Cotidianul turc Hurriyet a scris că cele două femei au fost ucise în urmă cu câteva zile, iar corpurile lor stropite cu un produs detergent pentru a întârzia apariției mirosului de putrefacție. Sora lui Aroubeh Barakat, Shaza, a confirmat de altfel pe Facebook moartea lor, declarând că cele două femei fuseseră "asasinate de mâinile nedreptății și ale tiraniei". Potrivit aceleiași surse, Aroubeh Barakat se opusese încă din anii '80 puterii siriene, mai întâi lui Hafez al-Assad, iar apoi fiului său Bashar, care i-a succedat la putere în anul 2000.

Familia celor două femei apreciază că moartea lor ar putea fi legată de activitățile din opoziție ale lui Aroubeh Barakat, a indicat pe Facebook un activist sirian, Rami Jarrah.

Tânăra jurnalistă Halla Barakat lucra pentru site-ul de informații Orient News și fusese de asemenea angajată de canalul anglofon al televiziunii publice turce TRT.

De la declanșarea conflictului în Siria, în martie 2011, aproape trei milioane de sirieni — prinre care numeroși oponenți ai președintelui Bashar al-Assad — s-au refugiat în Turcia. Numeroși opozanți și jurnaliști sirieni refugiați în Turcia au informat despre primirea unor amenințări cu moartea la adresa lor.

În 2015, doi jurnaliști sirieni, originari din orașul Raqqa — bastion al grupării jihadiste Statul Islamic în nordul Siriei — au fost găsiți cu gâtul tăiat în sudul Turciei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Ucraina a umblat la „cutia cu maimuțe” pentru atacul din Crimeea? În cazul ăsta, Rusia s-ar confrunta cu probleme enorme

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

5 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...