O şcoală musulmană din Marea Britanie, acuzată că promovează o formă extremă de islam. Ce enormităţi li se predau copiilor la ore - FOTO

O şcoală musulmană din Marea Britanie, acuzată că promovează o formă extremă de islam. Ce enormităţi li se predau copiilor la ore - FOTO

O şcoală musulmană din Marea Britanie a primit acuzaţii că desfăşoară programe care îi învaţă pe copii că obiceiurile britanice sunt "otrăvitoare" şi că evreii "încearcă să cucerească lumea", promovând, în acelaşi timp, o formă extremă de islam, relatează Daily Mail.

O şcoală musulmană din Marea Britanie a primit acuzaţii că promovează o formă extremă de islam - FOTO

Academia islamică Tarbiyah din oraşul Dewsbury, situat în comitatul Yorkshire, a primit acuzaţii că promovează o formă extremă de islam care "face diviziuni" în rândul comunităţilor.

Instituţia educaţională privată, la care urmează programe "after school" 140 de copii, iar tineri de peste 16 ani participă la programe integrale de şcolarizare, este supusă în prezent unei investigaţii a Guvernului.

Mufti Zubair Dudha, directorul şi fondatorul centrului, este un cleric respectat care face parte din secta ortodoxă Deobandi.

În urma unei investigaţii demarate de Sky News, s-a descoperit că acesta a redactat o broşură care citează Protocoalele înţelepţilor Sionului, un document antisemit potrivit căruia evreii sunt angajaţi într-un proces de conspiraţie globală.

Clericul susţinea că filmele, revistele şi celebrităţile fac parte dintr-o conspiraţie menită să "otrăvească minţile" tinerilor musulmani. În alte broşuri era scris că toate instituţiile în care învaţă copii de ambele sexe sunt dăunătoare, că este interzisă urmărirea programelor televizate, iar femelilor li s-a cerea să nu lucreze.

Într-o secţiune despre jihad, acesta transmitea musulmanilor să fie pregătiţi să "plătească...chiar cu viaţa" pentru a crea o lume organizată de "ordinea dreaptă a lui Allah", deşi în alte broşuri condamna terorismul.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria