O studentă de 103 kg a fost aleasă Miss Gordita Paraguay 2017 într-un concurs organizat împotriva discriminării

O studentă de 103 kg a fost aleasă Miss Gordita Paraguay 2017 într-un concurs organizat împotriva discriminării

Gabriela Venialgo, având 20 de ani, 1,73 metri și 103 kilograme, a fost aleasă Miss Gordita Paraguay 2017, într-un concurs de frumusețe ce are drept scop eradicarea discriminării împotriva persoanelor obeze și supraponderale, relatează EFE.

Sursa foto: Miss Gordita Paraguay — Pagina Oficial / Facebook

Gabriela Venialgo, studentă la Facultatea de Fonoaudiologie și născută la Asunción, s-a impus în fața celor 13 participante la concursul desfășurat miercuri seară într-o discotecă din capitala Paraguayului care a acordat și titlul de Primera Princesa tinerei Andrea Pereira, în vârstă de 22 de ani și studentă la Odontologie.

Titlul de Segunda Princesa i-a revenit tinerei Alejandra Rojas, 29 de ani, de profesie jurnalistă, a declarat EFE, Mike Beras, organizator al acestui concurs care se desfășoară de șase ani la Asunción.

Participantele au mulțumit juriului alcătuit din opt persoane care au acordat note la toate categoriile concursului, constând în defilare pe podium în ținută de zi și în costum de baie și un număr de coregrafie în care aspirantele la titlu au dansat pe ritmurile piesei reggaeton "Miss Gordita".

Noua Miss Gordita beneficiază de un contract de doi ani ca top-model la o agenție din Brazilia și de un an la o agenție de modă din Asunción.

Gabriela va fi de asemenea ambasadoare a luptei împotriva discriminării a organizației Miss Gordita, ce are drept scop integrarea socială a persoanelor obeze și supraponderale și denunțarea hărțuirilor la care sunt supuse femeile la locul de muncă sau în familie, a precizat Mike Beras.

Condițiile de participare la concurs prevăd ca tinerele să aibă naționalitatea paraguayană, să aibă peste 18 ani și o greutate de peste 70 kg în acord cu înălțimea. Participantele se pot supune timp de un an unui regim de slăbire, sub îndrumarea unui psihoterapeut și nutriționist, un alt avantaj al acestui concurs.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale