O sută de ţări afirmă că talibanii s-au angajat să permită în continuare plecările

O sută de ţări afirmă că talibanii s-au angajat să permită în continuare plecările

O sută de ţări au anunţat duminică faptul că au primit un angajament din partea talibanilor că îi vor lăsa să plece pe toţi străinii şi cetăţenii afgani care au un permis să se instaleze în străinătate, chiar şi după încheierea retragerii trupelor americane, prevăzută pentru marţi, potrivit AFP.

"Am primit garanţii din partea talibanilor că toţi cetăţenii străini, precum şi orice cetăţean afgan care dispune de un permis de călătorie emis de ţările noastre vor putea să se deplaseze în siguranţă şi ordonat spre punctele de plecare şi să părăsească ţara", au scris aceste ţări, printre care se numără SUA, Germania, Franţa sau Marea Britanie.

"Ne angajăm cu toţii să ne asigurăm că cetăţenii noştri, resortisanţi sau rezidenţi, angajaţi, afgani, care au lucrau cu noi şi cei care sunt în pericol vor putea continua să călătorească liber spre destinaţii în afara Afganistanului", adaugă statele într-un comunicat.

"Vom continua să livrăm documente care să le permită unor afgani să călătorească", afirmă ele, precizând că au "angajamentul talibanilor că ei vor putea călători spre ţările noastre".

"Luăm notă de declaraţiile publice ale talibanilor care confirmă acest acord", încheie comunicatul, semnat de asemenea şi de Uniunea Europeană şi Alianţa Nord-Atlantică.

China şi Rusia nu figurează printre ţările semnatare.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

2 Greu de digerat / S-a aflat cum l-au prins polițiștii pe jurnalistul Pro TV Marius Buga

3 Foarte interesante amănunte...

4 Ce coace Ungaria? / Președintele Iohannis, atacat într-un ziar de casă al lui Viktor Orban

5 Ăsta pare unealta Moscovei / Zsolt Németh revine cu o nouă ațâțare după convocarea la MAE a ambasadorului Ungariei