O tânără germană în vârstă de 16 ani, printre militantele jihadiste capturate la Mosul

O tânără germană în vârstă de 16 ani, printre militantele jihadiste capturate la Mosul

O tânără germană în vârstă de 16 de ani se află printre militantele grupării Statul Islamic (SI) care au fost capturate săptămâna trecută în orașul Mosul, din nordul Irakului, au anunțat sâmbătă autoritățile din landul german Saxonia, citate de DPA.

Procurorii din orașul Dresda, capitala landului Saxonia, au afirmat că tânăra a fost identificată și că aceasta primește asistență din partea ambasadei Germaniei la Bagdad.

Anterior în cursul acestei luni, militanții SI au fost alungați din Mosul, al doilea oraș ca mărime din Irak, după o campanie militară îndelungată care a lăsat în ruine o mare parte a orașului.

La câteva zile după recucerirea Mosulului , forțele antiteroriste irakiene au capturat 20 de femei jihadiste.

Tânăra germană de 16 ani provine din orașul Pulsnitz, situat la nord-est de Dresda, și a fost dată dispărută în 2016 la scurt timp după ce se convertise la islam. Se bănuiește că fata s-a aflat în contact pe internet cu susținătorii grupării Statul Islamic.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...