Oamenii ar putea locui pe Lună pentru perioade mai lungi de timp chiar din acest deceniu, afirmă un oficial NASA

Oamenii ar putea locui pe Lună pentru perioade mai lungi de timp chiar din acest deceniu, afirmă un oficial NASA

Un oficial al NASA, Howard Hu, a afirmat că oamenii ar putea locui pe Lună pentru perioade mai lungi de timp încă din acest deceniu. Directorul programului "Orion" a declarat că lansarea rachetei SLS a misiunii Artemis este un moment istoric pentru zborurile spațiale.

FOTO NASA

Misiunea Artemis, care poartă spre Lună capsula Orion, a fost lansată zilele trecute de la Centrul Spațial Kennedy. Face parte din misiunea NASA de a duce astronauți din nou pe Lună.

Este primul pas pe care îl facem către explorarea pe termen lung a spațiului cosmic, nu doar pentru Statele Unite, ci și pentru întreaga lume.

Și cred că aceasta este o zi istorică pentru NASA, dar este și o zi istorică pentru toți oamenii interesați de zborul uman în spațiu și explorarea spațiului profund. Ne întoarcem pe Lună, lucrăm la un program durabil și acesta este vehiculul care va transporta oamenii care ne vor ateriza din nou pe Lună”, a spus Howard Hu, potrivit Digi24.

În această misiune nu ia parte și echipaj uman. La bordul capsulei Orion este un manechin care va înregistra impactul zborului asupra corpului uman. În cazul în care misiunea are succes, următoarea misiune va fi cu echipaj uman, urmând și o a treia misiune în care astronauții vor ateriza din nou pe Lună. Singura dată când s-a întâmplat acest lucru a fost în urmă cu 50 de ani, atunci când Apollo 17 a aselenizat pe Lună în decembrie 1972.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...