Oamenii de afaceri nu se aşteaptă la prăbuşirea sectorului imobiliar şi nici la o criză alimentară (studiu)

Oamenii de afaceri nu se aşteaptă la prăbuşirea sectorului imobiliar şi nici la o criză alimentară (studiu)

Starea de spirit a managerilor s-a îmbunătăţit în general, după doi ani de pandemie, dar noile crize şi contextul generat de impactul pe care îl poate avea războiul din Ucraina asupra economiei pun la încercare în special agricultura şi industria românească, relevă studiul Confidex, realizat de Impetum Group.

"Inflaţia accentuată, criza materiilor prime şi cea energetică sunt cele mai probabile perspective cu care economia noastră se va confrunta în următoarele luni, dar oamenii de afaceri nu se aşteaptă la prăbuşirea sectorului imobiliar şi nici la o criză alimentară", relevă studiul citat.

Potrivit studiului, 93% dintre manageri se aşteaptă la o inflaţie accentuată, iar 86% se aşteaptă să continue criza materiilor prime.

Confidex a măsurat, în cea de-a şasea ediţie, încrederea în economie a peste 450 de manageri din top şase categorii de sectoare economice contribuitoare la PIB şi are scopul de a crea repere concrete şi de a sprijini managerii în luarea unor decizii adaptate realităţii.

Confidex este singurul studiu care a surprins T zero al companiilor şi a monitorizat pulsul economiei pe tot parcursul pandemiei. Aflat în faţa unui nou T zero, războiul din Ucraina, Confridex şi-a propus să măsoare efectele pe care acesta le va avea asupra economiei româneşti.

În cele şase etape ale cercetării de până acum au răspuns peste 2.500 de manageri din România. Companiile respondente însumează peste 150.000 de angajaţi.

Studiul ConfidexS1 2021 acoperă un eşantion de 403 de companii din top 6 categorii de sectoare economice contribuitoare la PIB: agricultură; industrie şi energie electrică; construcţii; comerţ; transport, distribuţie, depozitare; servicii. La studiu au răspuns doar CEOs şi manageri C-level, iar dintre companiile vizate, 75% au peste un milion de euro cifră de afaceri şi 31% peste 5 milioane euro cifră de afaceri.

Studiul Confidex S1 2022 by Impetum Group, măsoară pentru prima dată starea de spirit a managerilor români, după izbucnirea războiului din Ucraina. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale