Oligarhul rus Mihail Fridman, reținut la Londra pentru suspiciuni de spălare de bani

Oligarhul rus Mihail Fridman, reținut la Londra pentru suspiciuni de spălare de bani

Miliardarul rus Mihail Fridman a fost reținut la Londra pentru suspiciuni de spălare de bani, a anunțat agenția de presă de stat rusă TASS, după ce Agenția Națională pentru Criminalitate din Marea Britanie a declarat că un „bogat om de afaceri rus“ a fost arestat, transmite Politico.

Mihail Fridman este pe lista de sancțiuni a UE Foto EPA EFE

Agenția britanică pentru combaterea criminalității a declarat că omul de afaceri, a cărui identitate nu a dezvăluit-o, a fost arestat joi la domiciliul său din Londra, fiind suspectat de spălare de bani, conspirație pentru fraudarea Ministerului de Interne și conspirație pentru a comite sperjur, potrivit unui comunicat publicat sâmbătă. Bărbatul a fost eliberat ulterior pe cauțiune, se arată în comunicat.

Fridman, unul dintre directorii din spatele Alfa Group, unul dintre cele mai mari grupuri de investiții private din Rusia, se află pe lista de sancțiuni a UE din cauza invaziei președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina. UE l-a numit pe Fridman, în vârstă de 58 de ani, „un finanțator rus de top și un susținător al cercului intim al lui Putin“ atunci când l-a plasat pe lista de sancțiuni la sfârșitul lunii februarie.

În declarația sa de sâmbătă, agenția britanică de combatere a criminalității a precizat că un bărbat în vârstă de 58 de ani se numără printre cei trei bărbați reținuți joi într-o „reședință de milioane de lire sterline“ din Londra. Toți cei trei bărbați au fost eliberați pe cauțiune, a precizat agenția.

Alfa Group a emis sâmbătă o declarație în care a precizat că Fridman nu se află în arest; însă declarația nu a precizat dacă Fridman a fost eliberat pe cauțiune, potrivit Radio Europa Liberă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…