Olt: Două persoane decedate într-un accident de pe DN65; nouă persoane au fost implicate

Olt: Două persoane decedate într-un accident de pe DN65; nouă persoane au fost implicate

Două persoane au decedat și trei au fost rănite în urma unui accident rutier produs sâmbătă pe DN65, la Pădurea Saru, între două automobile în care se aflau nouă persoane, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de urgență (ISU) Olt, Alin Băsășteanu.

După accident două persoane au rămas încarcerate și au fost scoase din mașini de către echipajele ISU.

"În urma accidentului, două persoane au decedat și trei au fost rănite și transportate la spital. Dintre răniți, un bărbat în stare mai gravă, transportat cu elicopterul SMURD Dolj la UPU Craiova. El a fost găsit blocat în unul dintre autoturisme și a fost descarcerat de echipajele ISU Olt. Un bărbat și o femeie, răniți ușor (traumatisme care nu le pun viața în pericol), conștienți, au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Patru persoane au refuzat să fie examinate și transportate la spital", a precizat Băsășteanu.

În accident au fost implicate două autoturisme, unul cu șapte locuri și în care se aflau șapte persoane și un altul în care se aflau două persoane.

Traficul rutier pe DN 65, la Pădurea Saru, s-a desfășurat alternativ, pe un singur sens, pe durata intervenției echipajelor medicale și a cercetării la fața locului desfășurată de polițiști.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ ) Olt, Alexandra Dicu, accidentul rutier s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, respectiv de carosabil umed.

"Polițiștii rutieri au stabilit, în urma primelor cercetări efectuate la fața locului, că un conducător auto al unei mașini în care se aflau șapte persoane, nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile meteo, de carosabil umed și vizibilitate redusă, a pierdut control asupra direcției de mers și a pătruns pe sens opus, unde a intrat în coliziune cu un autoturism ce se deplasa regulamentar. În urma accidentului două persoane au decedat și trei au fost rănite și transportate la spital. Atât persoanele care au decedat, cât și cele care au fost rănite se aflau în momentul accidentului în automobilul care a pătruns pe contrasens. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest și rezultatul a fost de 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. Îi vor fi recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei", a spus Alexandra Dicu.

Pe DN65, la Pădurea Saru, a mai avut loc un accident rutier și în prima parte a zilei de sâmbătă, când o autoutilitară în care se aflau trei persoane s-a răsturnat în afara părții carosabile, fără ca persoanele din mașină să fie rănite.

În aceeași zonă au mai avut loc anul acesta două accidente rutiere mortale, în urma cărora și-au pierdut viața șase persoane, printre acestea doi copii și o femeie însărcinată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...