Olt: Patiserie din Slatina amendată cu 30.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor instituite în starea de alertă

Olt: Patiserie din Slatina amendată cu 30.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor instituite în starea de alertă

O patiserie cu două puncte de lucru din municipiul Slatina a fost amendată cu 30.000 de lei, duminică, pentru nerespectarea normelor privind sănătatea publică, după ce reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt au constatat că personalul nu purta echipament de protecţie, nu a fost efectuat instructaj privind prevenirea răspândirii COVID-19, iar curăţenia şi dezinfecţia nu au fost efectuate corespunzător.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu, agentul economic respectiv a fost amendat şi pentru că vindea produse de patiserie fără să elibereze bonuri fiscale.

Controlul a fost efectuat duminică de către poliţiştii de investigare a criminalităţii economice împreună cu reprezentanţi ai DSP Olt.

"Astfel, în urma verificărilor efectuate poliţiştii au identificat un agent economic, care comercializa produse de patiserie fără a elibera bonuri fiscale, încălcând astfel prevederile (...) privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Vorbim despre doua puncte de lucru administrate de acelaşi agent economic. Poliţiştii i-au aplicat două sancţiuni contravenţionale în valoare totala de 4.250 de lei, iar ca măsura complementară au confiscat suma de 1.022 de lei", a precizat Alexandra Dicu.

Cea mai mare amendă a fost aplicată agentului economic în cauză pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

"În fapt, personalul nu purta echipament de protecţie, nu a fost efectuat instructajul privind măsurile impuse în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19, iar operaţiunile de curăţenie şi dezinfecţie nu au fost efectuate corespunzător. Pentru încălcarea prevederilor Hotărârii nr. 857 din 2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice, agentul economic a fost sancţionat cu amendă în valoarea de 30.000 de lei", a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa