Olt: Prezență la vot de peste 100% la o secție din comuna Colonești

Olt: Prezență la vot de peste 100% la o secție din comuna Colonești

Prezența la vot într-o secție din comuna Colonești a depășit 100% încă de la ora 16,30, iar la nivelul întregii localității alegătorii s-au prezentat la urne în proporție de peste 64%, potrivit site-ului oficial al Biroului Electoral Central (BEC).

* LIVE UPDATE Alegeri parlamentare 2016

Potrivit aceleiași surse, în mai multe localități din nordul județului Olt, respectiv la Sâmburești, Colonești, Bărăști și Tătulești prezența la vot depășeste 60%, cea mai mare fiind în comuna Tătulești (75,32% la ora 17,00).

La secția nr. 156 din comuna Colonești prezența la vot la ora 17,00 a fost de 102,35%, în condițiile în care din cele 174 persoane care și-au exercitat dreptul de vot în această secție, 65 au votat pe liste suplimentare.

Prezență de peste 50% la vot se înregistrează la ora 17,00 și în orașul Scornicești, precum și în comunele Cungrea, Dobrun, Făgețelu, Coteana.

În localitățile din nordul județului Olt, unde la aceste alegeri parlamentare prezența la vot depășește 60%, s-a înregistrat prezență mare la urne și la alte alegeri organizate în ultimii 16 ani, fie locale, parlamentare sau prezidențiale. Explicația dată de autoritățile locale pentru numărul mare de persoane care votează pe liste suplimentare, de ordinul zecilor în fiecare secție, este că în zonă vin la finalul săptămânii, la rudele apropiate, persoane care domiciliază în județul Argeș, unde au locul de muncă.

La ora 17.00, județul Olt era pe primul loc la nivel național în topul prezenței la urne, cu 37,27%.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

3 Voi știți cine e marmota asta?

4 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău

5 Din jurnalul secret al unui arhitect despre Casa Poporului