Omul rușilor, la AUR/L-au importat pe Teodorovici, javra impertinentă a PSD!

Omul rușilor, la AUR/L-au importat pe Teodorovici, javra impertinentă a PSD!

Eugen Orlando Teodorovici, fostul ministru de Finanțe din guvernul Dăncilă, a fost marți invitat principal la o dezbatere organizată de partidul extremist AUR pe teme de energie. Teodorovici a stat la prezidiul dezbaterii alături de copreședinții George Simion și Claudiu Târziu, dar și de Petrișor Peiu, un analist economic care propovăduiește naționalismul economic.

Teodorovici s-a remarcat în mandatul de ministru prin faptul că a fost co-autor împreună cu Darius Vâlcov, eminența cenușie a PSD-Dragnea, al celebrei ordonanțe de urgență 114 din 2018.

Forma inițială a OUG 114, din decembrie 2018, impunea băncilor o așa-zisă ”taxă pe lăcomie” care creștea odată cu nivelul ROBOR; cerea măriri de capital imposibile administratorilor de fonduri din Pilonul II de pensii; obliga producătorii de gaze să vândă ieftin unor industriași aleși pe sprânceană; punea o taxă generalizată de 2% din cifra de afaceri în energie; inventa o taxă pentru operatorii telecom și amenzi drastice în industrie; schimba modul de control la licitațiile pe fonduri europene.

Ordonanța dată de guvernul Dăncilă a provocat proteste extrem de dure din partea mediului de afaceri, a societății civile și a BNR. După trei luni de confruntări publice și subterane, PSD a renunțat la cele mai multe dintre măsurile inițiale, spre nemulțumirea lui Liviu Dragnea.

Teodorovici s-a mai remarcat și printr-un proiect de lege care avea ca scop salvarea de la demolare a tuturor teraselor construite ilegal pe litoralul Mării Negre. Asociatul său în afaceri e administratorul unui astfel de beach bar fără autorizație, deținut de o PSD-istă de frunte din Constanța. Citește aici mai multe detalii.

Eugen Teodorovici e și în centrul unui scandal uriaș de corupție. O investigație Info Sud-Est a arătat că un miliard de euro a fost împărțit de o mână de oameni conectați prin relații personale, afaceri sau interese politice. Banii au fost trimiși de Bruxelles prin mecanismul Investiției Teritoriale Integrate Delta Dunării (ITI DD), cu cel mai mare buget dintre toate ITI-urile Europei. Instrumentul a fost conceput de fostul ministru Eugen Teodorovici, iar banii au fost gestionați de facto de prietenul său Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.

Instrumentul ITI DD a fost conceput în timpul fostului ministru al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, care câțiva ani mai târziu s-a întors în funcția de auditor al Curții de Conturi, unde ar fi trebuit să investigheze modul în care au fost cheltuiți banii europeni care au fost împărțiți chiar în timpul mandatului său de ministru.

Doar că Eugen Teodorovici și-a încheiat activitatea la 3 zile după publicarea investigației referitoare la modul în care a fost cheltuit miliardul de euro venit de la Uniunea Europeană. Teodorovici susține că demisia sa nu are legătură cu publicarea investigației și că își dorea de mult să activeze în zona privată.

Foto: Ilona Andrei / G4Media.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...