Opozantul rus Aleksei Navalnîi, condamnat la plata unor despăgubiri de 30.000 de euro

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, condamnat la plata unor despăgubiri de 30.000 de euro

Un tribunal rus l-a condamnat marți pe liderul opoziției ruse Aleksei Navalnîi și pe alți doi acuzați la plata unor despăgubiri în valoare de 30.000 de euro către societatea publică de exploatări forestiere Kirovles, relatează AFP.

'Instanța a estimat că solicitările (societății) sunt parțial justificate și i-au condamnat pe Navalnîi și alți doi acuzați la plata a 2,1 milioane de ruble' daune și interese, o sumă mult mai mică față de cele 16 milioane cerute de Kirovles, a explicat tribunalul, citat de agenția RIA Novosti.

În 2013, principalul opozant al Kremlinului a fost găsit vinovat pentru deturnarea în 2009 a circa 400.000 de euro în detrimentul Kirovles și a fost condamnat la o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu suspendare.

Hotărârea judecătorească a fost însă anulată de Curtea Supremă iar cazul a fost trimis în instanță, care a confirmat în februarie sentința împotriva lui Navalnîi într-un proces aproape identic cu primul.

Din cauza condamnării sale, Comisia Electorală Centrală a decis că Aleksei Navalnîi nu poate participa la alegerile prezidențiale din martie 2018, la care opozantul rus spera să-l învingă pe actualul președinte rus Vladimir Putin.

Alexei Navalnîi a organizat în martie și iunie la Moscova două manifestații de amploare împotriva corupției, proteste desfășurate și în alte câteva orașe, fapte pentru care a fost condamnat la scurte pedepse cu închisoarea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /