Opt persoane reţinute după ce au vândut mai multe terenuri ale Primăriei Capitalei

Opt persoane reţinute după ce au vândut mai multe terenuri ale Primăriei Capitalei

Opt persoane, între care şi doi bărbaţi de 77 şi 78 de ani, au fost reţinute după ce au reuşit să vândă 11 terenuri, majoritatea ale municipalităţii, unor cumpărători de bună-credinţă, provocând astfel un prejudiciu de peste un milion de euro, potrivit Poliţiei Capitalei.

"În fapt, poliţiştii bucureşteni au documentat, în perioada martie - iulie a.c., activitatea unui grup format din şapte bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 38 şi 78 de ani, care ar fi preluat, din proprietatea unei unităţi administrativ-teritoriale şi a altor patru persoane fizice, 11 terenuri şi imobile, solicitându-se în mod fictiv instanţei constatarea dreptului de proprietate ca efect al uzucapiunii, ulterior acestea fiind vândute şi revândute altor persoane", arată marţi Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă.

Surse din Poliţie au declarat, pentru MEDIAFAX, că gruparea era formată exclusiv din persoane care locuiau în cartierul Bucureştii Noi, în vecinătatea terenurilor respective şi care ştiau faptul că acestea nu au proprietar.

Potrivit surselor citate, doi dintre membrii grupării, Nicu Porumbiţă, în vârstă de 78 de ani, şi Gheorghe Gogică, de 77 de ani, sunt doi judecători de stabor, foarte respectaţi în comunităţile de romi din zonă, care locuiesc în Bucureştii Noi de mai bine de 30 de ani.

Anchetatorii au stabilit că cei nouă suspecţi ar fi vândut unor cumpărători de bună-credinţă un teren de 245 de metri pătraţi, unul de 400 de metri pătraţi, unul de 481 de metri pătraţi şi un teren cu suprafaţa de 245 metri pătraţi, pentru sume cuprinse între 50.000 şi 108.000 de euro.

Prejudiciul total a fost stabilit de anchetatori la peste un milion de euro.

În cazul terenurilor vizate, poliţiştii Secţiei 5 au făcut o adresă către Primăria Capitalei, care la rândul ei a trimis o echipă de specialişti ca să evalueze situaţia imobilelor, au precizat sursele din Poliţie.

Opt dintre cele nouă persoane ridicate au fost reţinute de Poliţia Capitalei şi urmează să fie prezentate instanţei Judecătoriei Sectorului 1 cu propunere de arestare preventivă pentru înşelăciune, complicitate la înşelăciune, ameninţare şi influenţare a declaraţiilor.

Conform anchetatorilor, pentru a obţine terenurile în instanţă prin uzucapiune, suspecţii trebuiau să dovedească faptul că le-au avut în folosinţă un timp îndelungat, fapt care a impus necesitatea existenţei unor martori. În acest sens, aceştia ar fi ameninţat mai multe persoane, pe care le-ar fi obligat să dea declaraţii mincinoase în faţa instanţei.

În plus, poliţiştii Secţiei 5 au descoperit că gruparea solicitase instanţei punerea în posesie pentru alte 16 terenuri situate în zona Bucureştii Noi, tot prin uzucapiune.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Tace și face...

2 „Îmi plac practicile sexuale neobișnuite” / Scandal la admiterea în magistratură, CSM, chemat să intervină

3 „Bărbat de căcat ce ești / Jigodie ordinară, mort după putere și bani”

4 Mare dreptate are omul ăsta, în tot ce spune...

5 Primele detalii despre uciderea pilotului rus