Opt românce iau startul la Australian Open 2024. Cine a prins tabloul principal și cine va juca în calificări

Opt românce iau startul la Australian Open 2024. Cine a prins tabloul principal și cine va juca în calificări

România va avea patru jucătoare pe tabloul principal la Australian Open 2024, competiție care se va disputa între 14 și 28 ianuarie, la Melbourne. Alte patru românce vor evolua în calificări în speranța de a ajunge în turul I al turneului de la Antipozi.

Sorana Cîrstea a acces direct pe tabloul principal la Australian Open. Foto EPA EFE

După un sezon dominat de Iga Swaitek și Aryna Sabalenka, tenisului mondial feminin se pregătește de un nou început. Primul turneu de Grand Slam al anului e abordat cu încredere și de 8 jucătoare din România în competiția de simplu. Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Irina Begu și Jaqueline Cristian au acces direct pe tabloul principal în urma clasamentului.

Pe lângă cele patru jucătoare calificate direct în turul I, România va avea alte patru reprezentante și în calificări. Pentru calificarea pe tabloul principal vor lupta Gabriela Ruse, Irina Bara, Miriam Bulgaru și Andreea Mitu.

Revin Osaka, Wozniacki și Kerber

La competiția din Australia vor reveni în circuit câteva nume mari , care au luat o pauză consistentă în tenis în ultima vreme: Naomi Osaka, Angelique Kerber și Caroline Wozniacki. Tragerea la sorți pentru tabloul principal va avea loc pe 11 ianuarie, cu trei zile înainte de start.

În 2023, Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian s-au oprit în primul tur, în timp ce Irina Begu a fost singura jucătoare din România care s-a calificat în runda a doua, după o victorie cu Elizabeth Mandlik.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...