Oradea se află în topul celor mai sigure destinaţii europene, în 2020 (APTOR)

Oradea se află în topul celor mai sigure destinaţii europene, în 2020 (APTOR)

Oraşul Oradea a fost inclus, recent, în topul celor mai sigure destinaţii europene ale anului de către Asociaţia European Best Destinations, platforma care promovează cultura şi turismul european, în colaborare cu unele dintre cele mai mari asociaţii de turism din Europa şi EDEN Network, potrivit unui comunicat al Asociaţiei pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR).

"Motivul pentru care Oradea a fost inclusă în topul celor mai sigure destinaţii europene îl reprezintă măsurile de prevenţie a răspândirii infecţiei cu COVID-19 luate la nivelul oraşului, cum ar fi: desemnarea unui spital dedicat luptei împotriva COVID-19, unitate care deserveşte exclusiv cazurile confirmate sau suspecte de infectare cu noul coronavirus; testele real time PCR şi cele de tip pooling pentru depistarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus; dezvoltarea unui protocol cu măsuri de siguranţă şi proceduri de urmat în situaţii de urgenţă, pentru unităţile HoReCa; instituirea unor măsuri de siguranţă şi prevenţie în mijloacele de transport public şi instituţiile publice; asigurarea de măşti pentru locuitori şi termometre contactless pentru companii, la preţ de achiziţie", menţionează sursa citată.

În acest context, activitatea echipei APTOR a fost orientată spre măsuri de susţinere a industriei locale de ospitalitate şi atragerea de turişti români în lunile viitoare, post-pandemie, printr-o serie de măsuri care au ca obiectiv general reluarea fluxurilor turistice şi atenuarea impactului pandemiei SARS-COV-2 la nivelul industriei ospitalităţii din Oradea.

Astfel, sprijinul acordat industriei de profil se referă la oferirea unui sprijin financiar direct agenţiilor de turism şi tour-operatoare pentru fiecare turist cazat minim două nopţi consecutive în Oradea.

Acest sprijin se traduce prin plata a 3 lei pentru fiecare turist cazat minim două nopţi într-o unitate de cazare clasificată de 1 stea, 1 margaretă şi 1 floare; 4 lei pentru fiecare turist cazat minim două nopţi într-o unitate de cazare clasificată de 2 stele, 2 margarete şi 2 flori; 6 lei pentru fiecare turist cazat minim două nopţi într-o unitate de cazare clasificată de 3 stele, 3 margarete şi 3 flori; 9 lei pentru cazarea de minim două nopţi într-o unitate de cazare clasificată de 4 stele.

"Oradea este şi una din cele mai frumoase destinaţii de pe continent şi, de altfel, o destinaţie ideală pentru slow, stress-free tourism", subliniază reprezentanţii European Best Destinations.

Echipa Visit Oradea lucrează în continuare la dezvoltarea unui set de beneficii pentru turiştii care vor vizita oraşul până la sfârşitul sezonului estival (inclusiv în luna septembrie 2020), cât şi la măsuri care să crească accesibilitatea aeriană a destinaţiei, iar pe măsură ce acestea vor fi finalizate sau confirmate vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice.

European Best Destinations este o cunoscută platformă care promovează cultura şi turismul european, oferind turiştilor din întreaga lume o cât mai bună înţelegere a bogăţiei, patrimoniului, diversităţii şi calităţii destinaţiilor europene.

Platforma joacă un rol important în promovarea Europei ca destinaţia turistică nr. 1 în lume, conduce cele mai reprezentative competiţii din sectorul turismului european şi colaborează cu Comisia Europeană în vederea promovării turismului sustenabil. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale