Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Orban: Campania de strângere de semnături pentru prezidenţiale - din 10 august; obiectivul - peste 2 milioane de semnături

Campania PNL de strângere de semnături pentru alegerile prezidenţiale va începe pe 10 august, a anunţat luni preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, arătând că ţinta este strângerea a peste 2 milioane de semnături.

"Am stabilit data de 10 august ca momentul de începere (a campaniei de strângere de semnături - n.r.). Este o dată simbolică, este o dată prin care vrem să arătăm că începem campania pentru prezidenţiale pentru ca niciodată în România să nu se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat la 10 august, în care forţele de ordine în loc să apere viaţa şi siguranţa cetăţenilor s-au transformat în agresori împotriva integrităţii fizice şi chiar a vieţii foarte multor manifestanţi paşnici, cetăţeni români. (...) Nu vom face cine ştie ce desfăşurare, pur şi simplu începem campania. Va începe în fiecare capitală reşedinţă de judeţ, vom anunţa public locaţiile în care va începe campania de strângere de semnături. Nu organizăm un eveniment anume", a precizat Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

El a susţinut că această campanie nu se va desfăşura la mitingul anunţat pentru data de 10 august.

"Noi am şi somat DIICOT să urgenteze cercetările, să nu încerce să muşamalizeze gravele încălcări ale legii, gravele infracţiuni care au fost săvârşite de forţele de ordine care au pus în pericol viaţa şi integritatea fizică a cetăţenilor români. Există peste 800 de plângeri care au fost depuse de către cetăţeni români agresaţi în cadrul manifestaţiei din 10 august care nu au fost soluţionate nici până astăzi. (...) Nu acceptăm ca şi în cazul 10 august să se tragă de timp şi să nu fie sancţionaţi vinovaţii", a spus Orban, subliniind că dosarele Revoluţiei şi Mineriadelor nu sunt finalizate nici până în prezent.

El a arătat că până pe 26 septembrie se va desfăşura campania de strângere de semnături pentru alegerile prezidenţiale şi că ţinta este strângerea a peste 2 milioane de semnături.

"Am stabilit nişte obiective minimale (pentru filiale - n.r.) în ceea ce priveşte strângerea numărului de semnături", a afirmat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a prezentat şi ordinea de zi a Consiliului Naţional al liberalilor, care va avea loc joi, la Romexpo, reamintind că la acest eveniment a fost invitat şi preşedintele Klaus Iohannis.

"În cadrul Consiliului Naţional avem câteva puncte înscrise pe ordinea de zi. Este vorba de prezentarea rapoartelor de activitate de către Biroul Executiv, grupurile parlamentare, Liga Aleşilor Locali. Avem pe ordinea de zi finalizarea procesului de integrare a Partidului Acţiunea Civică a Tinerilor în PNL, prin fuziune prin absorbţie. De asemenea, avem ca punct pe ordinea de zi alegerea prim-vicepreşedintelui politic al PNL. Am prezentat încă de la Biroul Executiv ultim la care am discutat acest subiect - propunerea mea pentru această poziţie de prim-vicepreşedinte este Rareş Bogdan, propunere susţinută de colegii mei din BEx şi care va fi votată în cadrul Consiliului Naţional. Avem un punct înscris pe ordinea de zi privitor la alegerile prezidenţiale, punct la care l-am invitat pe preşedintele României, candidatul la funcţia de preşedinte susţinut de PNL", a spus Ludovic Orban. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ȘOC în CSM! Birchall desființează Secția Specială! Declarații care le-au dus în pragul leșinului pe Savonea și…

2 „Cățeaua” lui Dragnea a sărit la beregata Anei Birchall din cauza „foii de parcurs” semnate cu SUA! Și nenoroc…

3 VIDEO Virgil Măgureanu, dezvăluiri fără perdea despre personajele care au îngropat România în ultimii 30 de an…

4 VIDEO Povestea incredibilă a complexului Europa. O moarte suspectă, legături cu mafia și apusul unui imperiu

5 PSD se pișă pe români! Odrasla pușcăriașului, Mihnea Năstase, a participat marți la ședința de guvern

recomandări

Te ia DNA: Stoica Alexandru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia