Orban: Ungaria a luat decizia de a permite tranzitarea ţării pe transport rutier pe toată perioada unei zile

Orban: Ungaria a luat decizia de a permite tranzitarea ţării pe transport rutier pe toată perioada unei zile

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că în urma discuţiei purtate la nivelul miniştrilor de externe ai României şi Ungariei există deja consecinţe favorabile, una dintre acestea fiind permisiunea de tranzitare a statului vecin, pe cale rutieră a cetăţenilor români, 24 de ore din 24.

"Cred că la întâlnirea celor doi miniştri de externe s-au exprimat puncte de vedere clare şi poziţia exprimată de ministrul Bogdan Aurescu este poziţia Guvernului. Au şi existat consecinţe favorabile, în urma discuţiei Ungaria a luat decizia de a permite tranzitarea Ungariei pe transport rutier pe toată perioada de 24 de ore a unei zile", a precizat, într-o conferinţă de presă, Ludovic Orban.

Potrivit premierului, anterior întâlnirii dintre cei doi miniştri de externe au fost discuţii la nivelul miniştrilor de interne din cele două ţări prin care s-au deschis mai multe puncte de trecere a frontierei şi, "în felul acesta, practic s-au eliminat orice blocaje legate de transportul rutier de persoane care tranzitează Ungaria".

"De asemenea, în orice alte privinţe noi ne exprimăm punctul de vedere constant pe care l-am exprimat de-a lungul timpului", a precizat Ludovic Orban, întrebat fiind de relaţia României cu Ungaria după întâlnirea celor doi miniştri de externe. AGERPRES/(A - autor: Dorina Matiş, editor: Irina Poenaru, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”