Papa Francisc a fost văzut purtând mască şi folosind dezinfectant în timpul unei audienţe publice săptămânale

Papa Francisc a fost văzut purtând mască şi folosind dezinfectant în timpul unei audienţe publice săptămânale

Papa Francisc a fost văzut miercuri purtând mască şi folosind dezinfectant pentru mâini în timpul audienţei sale publice săptămânale de la Vatican, relatează DPA.

Suveranul pontif în vârstă de 83 de ani - care nu este văzut în general cu echipament de protecţie - a scos o mască în timp ce cobora dintr-o maşină în faţa Cortile San Damaso din Palatul Apostolic.

Papa Francisc s-a aflat acolo pentru a susţine o audienţă săptămânală, un eveniment obişnuit, pe care l-a reluat în prezenţa publicului săptămâna trecută, după o pauză de peste şase luni în care suveranul pontif a fost nevoit să susţină audienţe virtuale din cauza pandemiei de coronavirus.

Înaintea audienţei, papa Francisc s-a plimbat şi a discutat cu publicul, oferind binecuvântări, acceptând cadouri, inclusiv prăjituri, cărţi şi flori, şi semnând mesaje, însă a păstrat întotdeauna o distanţă fizică faţă de credincioşii prezenţi la eveniment.

Papa Francisc a evitat să atingă oamenii - cu câteva excepţii, mai ales în cazul copiilor - şi, la un moment dat, a folosit gel dezinfectant pentru mâini, pe care i l-a dat un asistent.

În momentul începerii audienţei, liderul de la Vatican a îndemnat de asemenea mulţimea să se separe şi le-a cerut celor prezenţi "să se aşeze pe scaune" pentru a "evita infectarea".

În timpul audienţei, papa a numit sănătatea un "bun comun" şi a reafirmat că orice vaccin împotriva noului coronavirus ar trebui să fie pus la dispoziţia tuturor oamenilor.

În jurul vârstei de 20 de ani, papa Francisc a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru îndepărtarea unei părţi dintr-un plămân din cauza unei boli, însă el este considerat relativ sănătos pentru vârsta sa. La sfârşitul lunii februarie, suveranul pontif a avut simptome asemănătoare gripei, însă nu a fost infectat cu noul coronavirus. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro