Papa Francisc avertizează în legătură cu revenirea la ''normal'' după pandemia de COVID-19

Papa Francisc avertizează în legătură cu revenirea la ''normal'' după pandemia de COVID-19

Pandemia de COVID-19 ar trebui să reprezinte o oportunitate pentru a construi o societate mai echitabilă şi mai ecologistă, a declarat miercuri Papa Francisc, avertizând în legătură cu revenirea la vechea "normalitate", relatează dpa şi Reuters.

"Toţi suntem îngrijoraţi pentru consecinţele sociale ale pandemiei. Mulţi vor să revină la normal şi să-şi reia activităţile economice", a declarat Suveranul Pontif în timpul audienţei sale săptămânale.

"Sigur, însă acest normal nu ar trebui să includă nedreptăţi sociale şi daune aduse mediului", a adăugat el. "Astăzi avem o oportunitate pentru a construi ceva diferit", a mai spus el.

Papa Francisc a afirmat că acţiunile de caritate nu au fost suficiente pentru a ajuta oamenii săraci şi a cerut un model de dezvoltare economică mai echitabil care să se adreseze cauzelor ce duc la inegalităţi.

El a afirmat că subvenţiile publice acordate de guverne ca parte a ajutorului post-coronavirus nu ar trebui să ajungă la companiile cunoscute pentru lipsa acţiunilor privind mediul, drepturile sociale şi în domeniul muncii.

Papa Francisc a afirmat că acele criterii pentru companii să poată primi ajutor public ar trebui să fie "contribuţia la integrarea persoanelor care sunt în mod normal excluse (din societate), ajutorarea celor mai nevoiaşi şi grija pentru mediu".

Suveranul Pontif a mai spus că orice vaccin împotriva COVID-19 ar trebui să fie pus la dispoziţia tuturor. "Ar fi trist dacă prioritatea pentru vaccinul împotriva COVID-19 ar fi acordată celor mai bogate (ţări). Ar fi trist dacă vaccinul ar deveni proprietatea unei anumite naţiuni, dacă nu ar fi universal şi pentru toată lumea", a mai spus Francisc.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat marţi că orice naţiune care stochează posibile vaccinuri împotriva COVID-19, excluzându-i pe alţii, ar adânci pandemia de coronavirus.

Peste 21,9 milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus la nivel global, dintre care 772.647 au decedat, potrivit unui bilanţ Reuters.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro