Papa Francisc și-a anulat toate audiențele de vineri din cauza unei stări febrile

Papa Francisc și-a anulat toate audiențele de vineri din cauza unei stări febrile

Papa Francisc nu a primit nicio persoană în audienţă în cursul zilei de vineri din cauza unei stări febrile, a anunţat biroul de presă de la Vatican, citat de Reuters.

Papa Francisc

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, nu a oferit alte detalii despre starea de sănătate a papei de 86 de ani, care este liderul Bisericii Romano-Catolice.

"Din cauza unei febre, papa Francisc nu a primit pe nimeni în audienţă în această dimineaţă", a declarat Matteo Bruni atunci când a fost întrebat de un jurnalist despre motivul pentru care nicio persoană nu a fost trecută pe lista de audienţe de vineri.

Suveranul pontif a petrecut cinci zile într-un spital din Roma la sfârşitul lunii martie din cauza unei bronşite, dar s-a recuperat destul de repede după un tratament cu antibiotice şi şi-a reluat activităţile, participând apoi şi la o vizită de trei zile în Ungaria, la sfârşitul lunii aprilie.

Papa Francisc a părut afectat de oboseală în timpul unei întâlniri cu un grup de elevi în apropiere de Vatican, joi după-amiază.

Medicii i-au extirpat suveranului pontif, care a devenit papă în urmă cu 10 ani, o parte din plămânul său drept. Acea intervenţie chirurgicală a avut loc în tinereţea papei în ţara lui natală, Argentina.

Niciunul dintre evenimentele din programul papei Francisc nu a fost deocamdată anulat, iar liderul de la Vatican ar trebui să oficieze duminică slujba de Rusalii, în Piaţa Sfântul Petru din Roma.

Deocamdată nu se ştie dacă papa va acorda audienţe private în cursul zilei de sâmbătă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Trupele ucrainene au spart prima linie de apărare a rușilor, care se retrag prin propriile câmpuri minate

2 VIDEO Asta chiar trebuie văzută...

3 Mister total / Unde a „dispărut” USS Gerald R. Ford, cel mai mare portavion militar din lume?

4 Cum te afectează fizic și psihic lipsa sexului / Semne care îți arată că trebuie să faci sex mai des

5 Orașul subteran misterios în care pot locui 20.000 de oameni. Magnifica așezare, descoperită de un bărbat care își renova casa