Parada de întronare a împăratului Japoniei, amânată pentru luna noiembrie

Parada de întronare a împăratului Japoniei, amânată pentru luna noiembrie

Guvernul japonez a decis să amâne pentru luna noiembrie parada de întronare a împăratului Naruhito, care era programată să aibă loc la Tokyo pe 22 octombrie, au anunţat joi companiile mass-media nipone, citate de Xinhua.

Parada, în timpul căreia împăratul Naruhito şi împărăteasa Masako vor defila într-o limuzină decapotabilă timp de aproximativ 30 de minute pe un traseu lung de cinci kilometri, între Palatul Imperial şi Palatul Akasaka din Tokyo, va fi organizată pe 10 noiembrie.

Guvernul nipon a reprogramat acest eveniment pentru a putea să îşi concentreze eforturile pe operaţiunile de reconstrucţie a ţării, grav afectată de taifunul Hagibis săptămâna trecută. Taifunul Hagibis a provocat 77 de victime, alte 12 persoane sunt date dispărute, iar pagube materiale considerabile au fost raportate în numeroase regiuni ale Japoniei.

În schimb, ceremonia şi banchetul de întronare, programate tot pe 22 octombrie, vor avea loc conform planurilor iniţiale. La aceste evenimente vor participa reprezentanţi şi demnitari din 190 de ţări şi organizaţii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...