Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1: 11 mandate de aducere, puse în aplicare după perchezițiile la SRR și la o firmă

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1: 11 mandate de aducere, puse în aplicare după perchezițiile la SRR și la o firmă

Un număr de 11 mandate de aducere au fost puse în aplicare în urma perchezițiilor efectuate, joi, la sediul Societății Române de Radiodifuziune (SRR), precum și la sediul și punctul de lucru al unei societăți comerciale cu care instituția a desfășurat relații comerciale, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria (PJ) Sectorului 1 București.

Potrivit sursei citate, ofițeri de poliție judiciară din cadrul IGPR — Direcția de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară care au vizat sediul SRR, precum și sediul și punctul de lucru ale unei societăți comerciale cu care instituția a desfășurat relații comerciale, în vederea ridicării de înscrisuri și de alte probe necesare soluționării cauzei penale.

"În cauză se efectuează cercetări față de mai multe persoane cu funcții de conducere din cadrul Societății Române de Radiodifuziune, respectiv membri în Consiliul de Administrație al acestei instituții, sub aspectul săvârșirii unor prezumtive infracțiuni de abuz în serviciu și conflict de interese. În fapt, s-a reținut că aceștia ar fi participat la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii obținând în mod ilegal foloase patrimoniale. Valoarea prejudiciului cauzat Societății Române de Radiodifuziune s-ar ridica la suma de aproximativ 400.000 lei", se precizează în comunicatul citat.

Conform acestuia, au fost puse în aplicare 11 mandate de aducere pe numele persoanelor vizate, ele urmând a fi audiate la sediul IGPR — Direcția de Investigare a Criminalității Economice.

AERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Așa o fi?

5 Se înmulțesc fulgerele / Ramona Ursu: Incredibil acest Florin Cîțu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, …