Parchetul General: Decizia CCR arată că OUG 13 nu a produs niciun fel de efecte

Parchetul General: Decizia CCR arată că OUG 13 nu a produs niciun fel de efecte

Parchetul General arată că decizia Curții Constituționale de respingere ca inadmisibilă a sesizării Avocatului Poporului confirmă că OUG 13 nu a produs niciun fel de efecte.

"Abrogarea Ordonanței de urgență nr.13/2017 a avut drept consecință reinstaurarea cadrului constituțional în care își exercită atribuțiile sistemul judiciar. Decizia Curții Constituționale de respingere ca inadmisibilă a excepției confirmă că Ordonanța nr.13/2017 nu a produs niciun fel de efecte. În acest context, apreciem că rolul constituțional al Ministerului Public de reprezentare a intereselor generale ale societății, de apărare a ordinii de drept și a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor poate fi realizat pe deplin", precizează reprezentanții Parchetului General într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Curtea Constituțională a României a respins, joi, cu majoritate de voturi, ca devenită inadmisibilă, sesizarea Avocatului Poporului cu privire la ordonanța de urgență referitoare la modificarea Codurilor penale .

Președintele CCR, Valer Dorneanu, a explicat că sesizarea Avocatului Poporului a fost respinsă deoarece OUG 13 a fost abrogată și nu și-a produs efectele.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...