Parchetul General: Deputatul Cătălin Rădulescu, pus sub acuzare pentru nerespectarea regimului armelor

Parchetul General: Deputatul Cătălin Rădulescu, pus sub acuzare pentru nerespectarea regimului armelor

Deputatul Cătălin Rădulescu a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului General pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.

Potrivit Biroului de presă al Parchetului, Cătălin Rădulescu are calitatea de suspect.

După ce deputatul Cătălin Rădulescu a afirmat în martie, într-un interviu, că deține o armă letală, polițiștii din Argeș s-au sesizat din oficiu și au anunțat verificări cu privire la respectarea regimului armelor și munițiilor.

"Referitor la declarațiile apărute în spațiul public privind utilizarea de către o persoană publică a unei arme letale, vă informăm că Inspectoratul de Poliție al Județului Argeș s-a autosesizat și desfășoară activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor, cu modificările și completările ulterioare", preciza Inspectoratul de Poliție Județean Argeș.

În martie, Parchetul General s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de tulburare a liniștii și ordinii publice în urma declarațiilor făcute de deputatul Cătălin Rădulescu referitoare la protestatari și a deschis dosar in rem în acest caz.

Cătălin Rădulescu — deputat de Argeș — a declarat, într-un interviu pentru "Adevărul": "Pentru ce mai se duc oamenii în Piața Victoriei acum și pentru ce noi nu ieșim împotriva lor cu tunurile de apă, dacă nu mai au motiv? Nu putem să transformăm în maidan, un loc în maidan, hai să facem cum se întâmplă în Franța, în America, peste tot. Noi am făcut, am cerut autorizare, să ceară și ei autorizare".

El a mai spus că are o armă AKM: "Dacă vreodată mai vine cineva cu vreo idee să schimbe statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag. Imediat! Imediat! Dar pot să ies unde vreau eu, dacă mă apucă vreo nebunie, pot să ies să trag unde vreau eu, e riscul meu și hotărârea mea".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”