Parchetul General face verificări în cazul procurorului care ar fi bruscat fetiţa dată spre adopţie

Parchetul General face verificări în cazul procurorului care ar fi bruscat fetiţa dată spre adopţie

Procurorul general interimar Bogdan Licu a dispus, vineri, efectuarea unor verificări în legătură cu imaginile în care un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova ar brusca o fetiţă de 8 ani, în timp ce copilul este ridicat din casa asistentului maternal din Baia de Aramă pentru a fi dat spre adopţie unei familii din SUA.

"Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, la data de 21 iunie 2019, efectuarea de verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind împrejurările şi modalitatea în care procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a exercitat supravegherea cercetării penale în cauza mediatizată, inclusiv în ceea ce priveşte coordonarea activităţii de efectuare a percheziţiei domiciliare din ziua de 21 iunie 2019. Controlul va fi efectuat de către procurori din cadrul Serviciul de Îndrumare şi Control", se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Mehedinţi, însoţiţi de un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, au descins vineri dimineaţă în casa unei familii din Baia de Aramă pentru a lua o fetiţă de 8 ani, dată în adopţie unui cuplu din SUA cu cetăţenie română.

Fetiţa locuia împreună cu asistenta maternală, care a avut grijă de copil în ultimii şapte ani.

Potrivit presei locale, asistentei maternale i s-a desfăcut contractul de muncă, iar autorităţile au considerat că fata stă ilegal la domiciliul acesteia.

În imaginile înregistrate de soţul femeii apare fetiţa care plânge şi se zbate pentru a rămâne alături de asistenta maternală, căreia îi spune 'mama'. În imagini apare şi un procuror care ar brusca copilul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...