Parcursul legilor Justiţiei şi modificarea codurilor penale, printre temele discutate de Toader cu vice-ambasadorul Marii Britanii

Parcursul legilor Justiţiei şi modificarea Codurilor penale s-au numărat printre temele discutate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cu vice-ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, Adam Sambrook.

Potrivit unui comunicat al MJ, joi a avut loc, la sediul Ministerului Justiţiei, întrevederea ministrului Tudorel Toader şi a secretarului de stat Marieta Safta cu Adam Sambrook, vice-ambasador în cadrul Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, însoţit de Irina Costache, ofiţer superior, Secţia Politică.

"Întrevederea s-a desfăşurat în contextul în care România va prelua Preşedinţia Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019, perioadă în care va avea loc Brexit-ul. În cadrul întâlnirii au fost abordate aspecte referitoare la parcursul legilor justiţiei şi stadiul actual al acestora, precum şi modificarea Codului Penal şi Codului de Procedură penală", se precizează în comunicat.

MJ informează că, privitor la legile Justiţiei, ministrul Justiţiei a prezentat stadiul actual şi etapele parcurse cu privire la cele trei proiecte de acte normative, legile adoptate şi soluţiile legislative constatate ca fiind neconstituţionale.

În ceea ce priveşte Codul Penal şi Codul de Procedură penală, sursa citată arată că ministrul Justiţiei a prezentat modificările constând în transpunerea în legislaţia naţională a Directivei 2016/343/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 9 martie 2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumţiei de nevinovăţie şi a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale şi a Directivei 2014/42/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 3 aprilie 2014 privind îngheţarea şi confiscarea instrumentelor şi produselor infracţiunilor săvârşite în Uniunea Europeană, precum şi modificările pentru punerea în acord a dispoziţiilor din coduri cu Decizii ale Curţii Constituţionale a României. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Coincidenţe ciudate despre marele laborator bacteriologic din Wuhan, care lucrează cu virusuri

2 Virusul chinezesc, scăpat din laborator? Citiți ce scria prestigioasa revistă Nature în 2017

3 Procurorii dorm? / Cine-l protejează pe acest interlop politic? Deputatul PNL Vîlceanu, răzbunări de tip mafiot

4 Această scursură umană, senator PSD, i-a făcut un copil unei escorte și nu vrea să-l recunoască

5 Aici puteți urmări LIVE evoluția virusului chinezesc / Sunt deja 56 de morți și peste 2000 de internați

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se fabrică manual o sticlă din nisip la peste 1000 de grade