Parlamentare2020/ Kelemen Hunor: România are nevoie de un guvern de centru-dreapta şi de buget pentru anul viitor

Parlamentare2020/ Kelemen Hunor: România are nevoie de un guvern de centru-dreapta şi de buget pentru anul viitor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminică, după anunţarea rezultatelor exit poll, că este mulţumit de scorul electoral obţinut de formaţiunea sa şi că prioritatea este formarea unui guvern de centru-dreapta, care să pregătească repede bugetul pe anul viitor.

"Pot să vă spun ceea ce am mai spus, nu numai în campania electorală, că România ar avea nevoie - şi din punctul nostru de vedere asta ar fi de dorit - de un guvern stabil cu majoritate parlamentară solidă de centru dreapta", a spus Kelemen Hunor.

El a adăugat că încă n-a avut vreo solicitare din partea vreunui partid, dar că viitorul guvern ar trebui să aibă o susţinere parlamentară de cel puţin 60%.

Potrivit preşedintelui UDMR, noul guvern ar trebui să fie format cât mai repede, astfel încât până la sfârşitul anului să fie adoptată legea bugetului pe 2021.

"Primul pas care trebuie făcut imediat după 20 decembrie este să găsim un guvern cu o stabilitate politică şi să-l susţinem, dacă este posibil, un guvern care foarte repede, între Crăciun şi Anul Nou, va da o lege a bugetului pentru 2021, fiindcă este legea cea mai importantă care trebuie votată de noul parlament. Să avem un buget, fiindcă aşteptările sunt mari, uriaşe, mai ales în zona de sănătate, educaţie şi în ceea ce priveşte securitatea, siguranţa locurilor de muncă, o creştere economică, creşterea investiţiilor şi sustenabilitate, predictibilitate fiscală şi economică", a mai spus Kelemen Hunor.

PSD a obţinut la Senat 30,6% dintre voturile exprimate la nivel naţional la alegerile parlamentare de duminică şi la Camera Deputaţilor - 30,5% iar PNL a obţinut la Senat 29,1% şi la Camera Deputaţilor - 29%, potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS - Avangarde, la comanda Antena 3, pentru ora 19,00. Pe locul al treilea se situează Alianţa USR PLUS, care a obţinut 16,4% la Senat şi 15,9% la Camera Deputaţilor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Nicio surpriză! Mihaela Rădulescu „rupea paturile” încă de tinerică!